Vrachtwagen chauffeur salaris

Werken als betonmixer chauffeur bij Bruil betekent lekker elke dag de weg op, de bouw van goede beton voorzien en veel contact met je collega’s. Maar het betekent ook dat je iedere maand een prima salaris op je bankrekening gestort krijgt! Het vrachtwagen chauffeur salaris is bij Bruil geregeld via onze eigen cao. Wat verdien je als vrachtwagenchauffeur van onze betonmixers, welke toeslagen krijg je en waarvan is je salaris afhankelijk? Je leest het hier!

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur bij Bruil?

Je salaris als betonmixer chauffeur is uiteraard afhankelijk van je leeftijd en werkervaring. Op basis daarvan schalen we je in volgens onze cao. De cao garandeert je een passend loon voor jouw leeftijd en het aantal jaar dat je ervaring hebt als chauffeur.

We geven een voorbeeld: als jij 20 jaar oud bent en minder dan een half jaar ervaring hebt als vrachtwagenchauffeur in de betonmortelindustrie, val je in de functiegroep II. Je krijgt dan een bruto minimumloon van €16,64 per uur. Heb je meer ervaring als chauffeur, dan kun je ingeschaald worden in functiegroep III of IV. Je bruto minimumloon is dan €16,92 of €17,27.

Tip: je salaris zoek je gemakkelijk op in de cao

Toeslagen op je vrachtwagen chauffeur salaris

Naast je gewone uurloon kom je bij Bruil ook in aanmerking voor allerlei toeslagen. Allereerst is er natuurlijk je vakantietoeslag van 8% van je jaarsalaris. Die ontvangt iedereen bij Bruil. Word je ingepland buiten je reguliere werktijden, dan kun je overwerktoeslag of ongemakkentoeslag krijgen. Deze toeslagen kunnen, afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop je ingepland wordt, oplopen tot wel 150% van je bruto salaris. 

Verder investeren we bij Bruil in jouw ontwikkeling. Haal jij een diploma die relevant is voor je werk als betonmixer chauffeur? Dan krijg je een diplomatoeslag. Heb je buitengewoon goed gewerkt? Dan kan jouw leidinggevende je een prestatietoeslag geven. Zo kun je je vrachtwagen chauffeur salaris flink aanvullen!

Cao vrachtwagenchauffeur salaris

We noemden het al, maar bij Bruil val je onder onze eigen cao, de cao Bruil Beton & Mix. Daarin staan alle afspraken over je werktijden, salaris, vakantiedagen, verzekeringen, pensioen en meer. Het mooie van een cao is dat je vrachtwagenchauffeur salaris vastgelegd is. Er is een gegarandeerd minimumloon en je krijgt betaald naar je leeftijd en je kunnen. 

Meer weten over je vakantiedagen, je verzekeringen en je pensioen? Lees hier meer over onze cao.

Salarisschaal chauffeur

Wat is je salarisschaal als chauffeur? Bij Bruil word je ingedeeld naar functiegroep. Als betonmixer chauffeur val je, afhankelijk van je werkervaring, in functiegroep II, III of IV:

  • Functiegroep II: je bestuurt truckmixers of vrachtwagens met aanhangwagen/oplegger en kunt onderhoudswerkzaamheden doen. Je werkt nog geen half jaar als chauffeur in de betonmortelindustrie.
  • Functiegroep III: je bent allround chauffeur en kunt niet alleen truckmixers besturen en onderhouden, maar ook zelfstandig grondstoffen tot mortel mengen in de mixer. Je werkt meer dan een half jaar in de betonmortelindustrie.
  • Functiegroep IV: je bent allround chauffeur met ervaring. Je rijdt met gemak in ieder type betonmixer, mengt grondstoffen en doet onderhoud. Dat doe je al 2 jaar in de betonmortelindustrie.

Stijgen in salaris bij Bruil

Bij Bruil hebben we oog voor jou en jouw ontwikkeling. Wil jij graag steeds beter worden in je vak, dan staat daar ook een beloning tegenover. Zo stijg je in functiegroep naarmate je meer ervaring opdoet en kun je toeslagen krijgen als je jezelf ontwikkelt. 

Werken als vrachtwagenchauffeur bij Bruil?

Dan ga je voor een mooie toekomst in de wereld van de bouw. Bij ons maak je het bouwproces van A tot Z mee en zijn er elke dag kansen om te leren. Bekijk hieronder de vacatures en solliciteer direct. We maken graag kennis met je! 

Bekijk de vacatures

Of lees eerst meer over de functie: