Bouwkundig tekenaar bij Bruil

Wat doet een bouwkundig tekenaar? 

Als tekenaar bij Bruil werk je heel zelfstandig aan een compleet product. Simpel gezegd teken en bereken je verschillende bouwkundige elementen, zoals betonvloeren of -wanden. Dat kan voor elk project weer anders zijn. 

Je werkt met bouwtekeningen van een opdrachtgever waarmee je in een programma als AutoCAD aan de slag gaat. Daar maak je er productietekeningen van. Je tekent als tekenaar constructeur niet alleen, maar je maakt ook constructieberekeningen. De mate van complexiteit in het werk verschilt wel voor een junior bouwkundig tekenaar ten opzichte van een ervaren tekenaar. 

Je werkt zelfstandig, maar niet alleen. In elk project schakel je met constructeurs of opdrachtgevers. Uiteindelijk stuur je als technisch tekenaar de tekeningen door naar de fabriek. 

Opleiding tot technisch tekenaar

Om technisch tekenaar te worden kun je zowel op mbo- als hbo niveau een opleiding volgen. Denk aan een richting als werktuigbouwkunde. Maar, omscholen vanuit een ander technisch beroep is ook mogelijk. 

Salaris bouwkundig tekenaar  

Als tekenaar kun je een prima salaris verdienen. Hoeveel dat is, hangt af van je opleiding, het aantal jaren ervaring en je exacte functieprofiel. Bij Bruil val je altijd in een CAO, daar vertellen we je graag meer over als je bij ons op gesprek komt. 

Trainingen en cursussen bij Bruil 

Bij Bruil vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je vanuit een andere functie doorgroeit naar de rol van technisch tekenaar. Maar, ook vanuit de rol van tekenaar kun je doorgroeien naar iets anders. Neem bijvoorbeeld onze collega Jordi, die vanuit zijn rol als technisch tekenaar is doorgegroeid naar de functie van senior werkvoorbereider. 

Vacatures bouwkundig tekenaar

Is het vak van tekenaar bij Bruil jouw volgende uitdaging? Bekijk nu of we een openstaande vacature op dit vlak hebben.

Bekijk technische vacatures