Constructeur

Bij Bruil bouwen we actief aan een nieuw team van bouwkundig constructeurs. Wil jij hier onderdeel van zijn en hier je stempel op drukken? Ben je benieuwd naar het salaris van dit beroep? Wil je weten welke opleiding je kunt volgen tot constructeur of hoe je je verder kunt ontwikkelen bij Bruil? Lees het hier en bekijk direct onze constructeur vacatures

Wij zoeken constructeurs: met ervaring en zonder ervaring. Heb je een relevante opleiding, maar nog geen ervaring? Schroom niet om te reageren op onze vacatures voor constructeur!

Ben jij uitstekend met cijfers?

Als bouwkundig constructeur moet je cijfermatig uitstekend onderlegd zijn. Ook vragen we veel van je analytisch vermogen. Jij bepaalt bijvoorbeeld of een prefab element met afwijkingen gebruikt kan worden en adviseert de verkoopafdeling bij constructieve vraagstukken. Je bent natuurlijk gebonden aan strikte wet- en regelgeving en daarvan ben je dus goed op de hoogte. 

Wat doet een constructeur bij Bruil? 

In de basis is je verantwoordelijkheid: zorgen dat een constructie blijft staan. Heel belangrijk is het dus dat je de verschillende belastingen die een gebouw te verwerken krijgt goed doorrekent. 

Als constructeur bij Bruil ben je niet alleen technisch en inhoudelijk zeer goed onderlegd, je bent ook vaak de kennisdrager binnen je afdeling en op je vakgebied. Je berekent en toetst de bouwelementen aan de eisen die klanten en de regelgeving eraan stellen. Hierbij houd je natuurlijk rekening met de constructie waarin het terecht komt. 

Constructeurs zijn in staat om zelf (soms lastige) vragen van klanten te beantwoorden, waarbij een cijfermatige uitleg niet ontbreekt. Je speelt ook intern een belangrijke rol bij het adviseren van andere afdelingen en voor externe partijen, zoals hoofdconstructeurs en gemeentes, ben je ook een aanspreekpunt. 

Bij Bruil Prefab werk je bijvoorbeeld met kanaalplaat- en ribcasettevloeren, casco wanden en heipalen. 

Welke werkzaamheden voer je als constructeur uit?

Je werkt elke dag aan een divers en breed takenpakket. Naast het maken van berekeningen en constructies, bestaat dat dus ook uit het onderhouden van contacten met diverse interne en externe partijen. Enkele werkzaamheden die je in onze vacatures voor constructeur tegenkomt: 

  • Het uitvoeren van element- en constructieberekeningen en opgave en controle van wapening aan de tekenaars.
  • Het beoordelen van en adviseren over eventuele afwijkingen en schadegevallen vanuit productie en/of de bouwplaats.
  • Ondersteunen van de interne verkoop afdeling bij constructieve vraagstukken. 

Salaris constructeur 

Als constructeur of bouwkundig constructeur kun je een uitstekend salaris verdienen. Afhankelijk van je ervaring, opleiding en je specifieke functie. Je valt bij Bruil onder de CAO Betonproductenindustrie. Je krijgt natuurlijk goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform startsalaris. Bij je start stellen we een groeiplan op, waarin voor de komende twee jaar een mooie salarisstap wordt opgenomen. Die kun je verdienen bij een positieve evaluatie. 

Opleiding tot constructeur 

Als constructeur moet je over een HBO opleiding beschikken in de richting van bouwkunde, civiele techniek of constructie. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding bouwkunde bij de HAN.

Training en cursussen voor constructeurs bij Bruil

Bij Bruil staan mensen voorop. Jouw ontwikkeling is dan ook erg belangrijk. Natuurlijk op het vakinhoudelijke vlak, maar ook op persoonlijk gebied. Bij Bruil hoef je dan ook niet te kiezen: je ontwikkelt je bij ons zowel als professional en als mens. 

Werken als constructeur bij Bruil

Wil je ook werken aan prefab ruwbouw in een bedrijf dat te typeren is als high-tech startup én familiebedrijf? Heb je nog niet veel ervaring als constructeur, maar wel een opleiding die relevant is? Schroom niet te solliciteren. Wij bouwen een team voor de toekomst. Werk mee aan onze missie voor 2025. 

<a afdeling="techniek" "="" class="btn state-secondary" nl="">Bekijk constructeur vacatures