Werken als Operator bij Bruil

Als operator bij Bruil werk je op één van onze productielocaties. Bijvoorbeeld in onze kleinverpakkingfabriek in Ede, onze productielocatie in Apeldoorn, Veenendaal of Geertruidenberg. Je zorgt dat de technische installaties en machines optimaal blijven werken zodat de productie door kan gaan. Je bent technisch onderlegd en weet problemen te verhelpen. 

Wat doet een operator bij Bruil?

Op onze verschillende productielocaties voer je als operator diverse taken uit. Jij bent een onmisbare factor in het gesmeerd laten lopen van het productieproces. Dagelijks ben je bezig met het op peil houden van het machinepark. Je verhelpt storingen en draagt je technische kennis met veel plezier over op je collega’s. Je onderhoudt machines en verhelpt eerstelijns-storingen. 

Je hebt als operator bij Bruil een pro-actieve houding: als je verbetermogelijkheden ziet, ga je daar mee aan de slag. Zo zorg je ervoor dat het productieproces continu verbetert. Natuurlijk hoort het netjes houden van je werkplek ook bij de taken van een operator. Je maakt machines, apparatuur en technische installaties schoon. Hiermee draag je ook bij aan een veilige en prettige werkomgeving. En dat is bij Bruil prioriteit nummer één. 

Operator bij de afzakmachine, onderdeel van het productieproces

Verschillende soorten operators bij Bruil

  • De assistent procesoperator assisteert de procesoperator onder andere bij de aanvoer van grondstoffen zonder dat vervuiling optreedt en schade ontstaat.
     
  • De machine operator is verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van en het eenvoudig onderhoud aan de machine. Ook verhelpt de machine operator eerste lijn storingen. De apparatuur en het terrein worden schoongemaakt en zorgvuldig onderhouden. Diverse kwaliteitscontroles aan producten worden uitgevoerd.
     
  • De procesoperator is verantwoordelijk voor het efficiënt produceren van pasteuze producten (bijvoorbeeld pastalijm) met een constante kwaliteit volgens vastgestelde recepturen. Ook worden verschillende kwaliteitscontroles voor de producten uitgevoerd. Verder begeleidt de procesoperator bij de aanvoer van diverse grondstoffen om vervuiling en schade te voorkomen en worden machines en gereedschappen onderhouden.

Wat is het salaris van een operator?

Bij Bruil val je als operator onder de eigen CAO Bruil Beton & Mix. Het garantieloon van volwassenen (vanaf 20 jaar) varieert van € 2.086,50 tot € 3.742,53, wat in 2023 zelfs 3% toeneemt. Je kan groeien in salaris, afhankelijk van jouw functie, werkervaring, functionering en meer. Lees meer op p. 37-44 van CAO Bruil Beton & Mix

Welke opleiding heb je nodig?

Om operator bij Bruil te worden is een specifieke vooropleiding vaak niet nodig. Wel vragen we soms om ervaring als operator of om een heftruck-rijbewijs. En natuurlijk verwachten we een pro-actieve, zelfstandige houding. 

Doorgroeimogelijkheden als Operator

Bij Bruil hechten we veel waarde aan ontwikkeling en groei. Wil je doorgroeien? Dan doen we ons best om voor jou een passend traject te vinden. Doorgroeien kan verdiepend zijn, maar ook verbredend. Net waar op dat moment jouw behoefte en mogelijkheden liggen. Als operator kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar het vak van mengmeester

Operator worden bij Bruil 

Wil jij een carrière bij Bruil? Dan kies je voor een echt familiebedrijf. We bestaan al 115 jaar en zijn trots op wat we hebben neergezet. Op verschillende locaties in Nederland gaan wij elke dag weer aan de slag met onze missie voor 2025: slimme bouwproducten maken met minder materiaal. We zetten de kracht van onze mensen daarbij centraal. 

Voel je je aangesproken? Wil je werk maken van een meer duurzame bouwsector?  
Bekijk ons vacature-overzicht om te zien of we nu een operator vacature hebben.