Cao vrachtwagenchauffeur

Wil jij aan de slag als betonmixer chauffeur bij Bruil? In deze functie kun je rekenen op een goed salaris en een mooi pakket van arbeidsvoorwaarden en regelingen, die we allemaal hebben vastgelegd in de cao. Als chauffeur ontvang je ruime overwerktoeslagen, ben je goed verzekerd en wordt je pensioen voor je geregeld. Benieuwd wat de cao voor jou als vrachtwagenchauffeur precies inhoudt? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Onder welke CAO val je als vrachtwagenchauffeur bij Bruil?

Ga je werken als betonmixer chauffeur bij Bruil, dan val je onder onze eigen cao Bruil Beton & Mix. Daarin staan de belangrijkste afspraken over je werktijden, salaris, vakantiedagen, verzekeringen, pensioen en meer. 

Bij Bruil vinden we dat onze mensen het verschil maken. We geven je dan ook alle ruimte om te groeien en jezelf te ontwikkelen. En we zorgen er samen voor dat jij duurzaam inzetbaar blijft. De afspraken daarover staan in onze cao vrachtwagenchauffeur.

Je salaris volgens de cao Bruil Beton & Mix

Op wat voor salaris kun je rekenen volgens de cao als vrachtwagenchauffeur van Bruil? Dat is afhankelijk van je leeftijd en ervaring, maar we kunnen je wel vast een indicatie geven. Als betonmixer chauffeur val jij in de functiegroep II, III of IV. Als je 20 jaar of ouder bent, zit je garantieloon (oftewel je bruto minimumloon) daarmee tussen de €16,64 en de €17,27 per uur. 

Lees hier meer over je salaris als vrachtwagenchauffeur.

Regelingen en toeslagen in de cao vrachtwagenchauffeur

Bij Bruil willen we jou graag blij en vitaal houden. Daarom hebben we in onze cao vrachtwagenchauffeur regelingen opgenomen waarmee we investeren in jouw ontwikkeling en gezondheid. Een paar voorbeelden:

  • Word je ingepland buiten de gebruikelijke werktijden? Grote kans dat je een toeslag krijgt. In onze cao vrachtwagenchauffeur zit een ruim pakket van toeslagen, zoals bijvoorbeeld overwerktoeslag.
  • Je toeslag kan oplopen tot 150% van je brutoloon.
  • Omdat je veel buiten werkt, is er ook een cao onwerkbaar weer van toepassing. Daarin is vastgelegd dat je doorbetaald krijgt als je niet kunt werken vanwege het weer (omdat het bijvoorbeeld te koud of te donker is). 
  • Een cursus of opleiding doen naast je werk? Deze zijn voor onze rekening op basis van het Bruil studiekostenreglement. 
  • Als chauffeur bij Bruil mag je op onze kosten meedoen aan een individueel gezondheidsprogramma. 
  • Natuurlijk krijg je een vakantietoeslag van 8% van je brutoloon.

Je vakantiedagen als chauffeur betonmixer

Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk. Daarom krijg je als vrachtwagenchauffeur voldoende vrije dagen. Afhankelijk van je leeftijd zijn dat er tussen de 29 en 36 per jaar. Drie weken aaneengesloten op vakantie gaan is geen probleem, langer kan in overleg met je leidinggevende. Genoeg tijd om die lange reis te maken dus!

Goed verzekerd met de cao vrachtwagenchauffeur

Veilig werken staat bij Bruil voorop. Onze medewerkers dragen dat ook uit. Maar mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn om te weten dat je via ons goed verzekerd bent. Ga je aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij Bruil, dan regelen we volgens de cao vrachtwagenchauffeur een ruime ongevallenverzekering voor je. 

Cao vrachtwagenchauffeur: je pensioen

Als je nog jong bent, lijkt je pensioen een ver-van-je-bedshow. Maar: hoe vroeger je hiervoor gaat sparen, hoe beter je het voor jezelf regelt. Daarom sluiten we volgens de vrachtwagenchauffeur cao een pensioenregeling bij Bpf-BOUW voor je af. Je hoeft hier zelf dus niet naar om te kijken! Bpf-BOUW regelt je ouderdomspensioen en, als je een partner hebt, ook je nabestaandenpensioen.

Ook werken bij Bruil?

Ga je aan de slag als chauffeur bij Bruil, dan kies je voor een mooie carrière in de bouw, goede arbeidsvoorwaarden en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Bekijk hieronder onze chauffeursvacatures en solliciteer direct!

Bekijk de vacatures

Of lees eerst meer over de functie, het salaris en opleidingsmogelijkheden: