Lekker onderweg zijn, op allerlei verschillende plekken komen, de bouw van begin af aan meemaken en ook nog eens werken in een hecht en gezellig team: dat is wat je krijgt als chauffeur betonmixer bij Bruil. Willy Derksen weet er alles van – ze wilde altijd al betonmixer-chauffeur worden en kwam ruim vijf jaar geleden bij Bruil. “De bouw en beton zijn gewoon hartstikke mooi.”

Zonder chauffeurs geen bouw

Als chauffeur op de betonmixer speelt Willy een belangrijke rol in het bouwproces. Zonder chauffeurs namelijk geen grondstoffen op de bouwplaats en dus geen bouw. Daarom is ze elke dag weer druk in de weer: “‘s Ochtends controleer ik de wagen en draai ik alvast warm. Op de orderbon die je van de mengmeester krijgt staat wat je vandaag te doen staat. Welke mengsels mag je allemaal leveren? Welke klanten breng je vandaag een bezoek? Je laadt wat je nodig hebt en gaat vervolgens op pad. Bij de bouwplaats zijn ze altijd maar wat blij om je te zien, want dan kunnen er meters gemaakt worden. Je maakt een praatje, lost de lading en gaat na een pitstop bij de centrale op naar de volgende klant.

“Je levert allerlei mengsels bij allerlei klanten, van grote bouwbedrijven tot particulieren. Je komt ook vaak bij dezelfde klanten, dus meestal ben je een bekend gezicht op de bouw. Dat maakt het altijd extra gezellig werken.”

Een hecht en gezellig team

Dat hechte gevoel merkt Willy niet alleen bij klanten, maar ook op haar werkplek bij Bruil. “De sfeer is heel goed en het is gewoon echt een fijn team om in te werken. Je ziet elkaar veel en je helpt elkaar. Andere chauffeurs, maar ook de mengmeester en laborant bijvoorbeeld. En mensen uit de fabriek, want daar brengen we ook beton voor de vloerplaten. De directie komt zelfs wel eens op de bouw kijken en een praatje maken. Dat zie je bij veel grote bedrijven niet, hoor!”

Niet binnen opgesloten

“Ik werk vanuit een vaste standplaats – bij mij is dat Veenendaal. Ik werk lekker dicht bij huis, wat ik fijn vind,” vertelt Willy. “Soms spring je bij als er hulp nodig is op een andere centrale. Onregelmatig werken komt weinig voor. Heel af en toe help je een keer mee met een nachtstort of weekenddienst voor een groot project, dat is altijd mooi om mee te maken. Ook ben je niet dagenlang onderweg. Je bent doordeweeks gewoon ‘s avonds thuis.

“Het buitengevoel vind ik ook belangrijk. Je zit niet binnen opgesloten als chauffeur betonmixer. Ik heb vroeger een kantoorbaan gehad, daar werd ik een beetje depressief van,” lacht ze. “Je moet natuurlijk geen negen-tot-vijf-mentaliteit hebben, maar je hebt ook veel vrijheid. De bouw en beton zijn gewoon hartstikke mooi en je krijgt het proces als chauffeur van begin af aan mee.”

Ook chauffeur betonmixer worden?

Net als Willy één van de mooie Bruil-betonmixers besturen? Bekijk de vacature chauffeur betonmixer en kom ons team versterken!

Bekijk vacature

Terug naar overzicht