Vrachtwagenchauffeur opleiding

Wil je vrachtwagenchauffeur op één van onze mooie betonmixers worden? Goede keus! Je bent iedere dag lekker op pad en bij Bruil heb je ook nog eens de leukste collega’s. Vinden we zelf dan! Weet je niet zo goed waar je moet starten met je carrière? Lees hier dan meer over de vrachtwagenchauffeur opleiding, het rijbewijs dat je nodig hebt en de opleidingsmogelijkheden als vrachtwagenchauffeur bij Bruil.

Vrachtwagenchauffeur: opleiding nodig?

We starten meteen met het goede nieuws: bij Bruil heb je geen specifieke opleiding of diploma nodig om op de vrachtwagen te gaan rijden. We vinden het veel belangrijker dat je netjes en veilig werkt en dat je onze passie voor de bouw deelt! Wat we wel vragen is dat je het C- of CE-rijbewijs met code 95 op zak hebt.

Rijbewijs vrachtwagenchauffeur

Op een betonmixer rijden vraagt inzicht en kennis van je. Het is tenslotte groot materieel wat je veilig van A naar B gaat rijden en waarmee je op de bouwplaats aan de slag gaat. Daarom vragen we als ‘vrachtwagenchauffeur opleiding’ het C- of CE-rijbewijs met code 95. Met beide rijbewijzen mag je op vrachtwagens van meer dan 3500 kilo rijden. Sommige van onze truckmixers fungeren als vrachtwagen met een oplegger, daarvoor heb je een CE-rijbewijs nodig. Bij Bruil hebben de meeste vrachtwagenchauffeurs rijbewijs C. Code 95 betekent dat je groot materieel mag rijden voor je beroep. 

Hoe haal je je C- of CE-rijbewijs? Lees hier meer over het vrachtwagenchauffeur rijbewijs.

Opleidingsmogelijkheden bij Bruil

Dat je geen specifieke opleiding nodig hebt om te kunnen starten als betonmixer chauffeur, betekent niet dat we je opleiding bij Bruil niet belangrijk vinden. Sterker nog, we investeren graag in de professionele groei van onze mensen. Als vrachtwagenchauffeur kun je verschillende opleidingen en cursussen volgen, zodat je kunt doorgroeien binnen ons mooie bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld mengmeester worden, laborant of naast het chauffeurswerk ook als kraanmachinist aan de slag. 

Waarom vrachtwagenchauffeur worden bij Bruil?

Als vrachtwagenchauffeur bij Bruil ben je de hele dag lekker op pad in de regio, kom je op verschillende plekken en ontmoet je leuke mensen. Je krijgt van ons veel verantwoordelijkheid: het is aan jou en je collega’s om het beton netjes en op tijd bij de klant te leveren! 

Daar staat natuurlijk ook wat tegenover. Je kunt rekenen op een goed salaris, goede arbeidsvoorwaarden volgens onze vrachtwagenchauffeur cao en veel ruimte om mee te denken en jezelf te ontwikkelen. En zo bouw je een mooie carrière op bij het mooiste bedrijf in de regio! Bekijk hier onze vacatures en solliciteer meteen:

Bekijk de vacatures

Of lees eerst meer over de functie: