Vandaag neemt hij monsters van slibwater in het laboratorium, morgen rijdt hij op de betonmixer naar bouwplaatsen door heel Nederland. Patrick Jager (52) heeft binnen Bruil verschillende petten op: hij is officieel betonmixer chauffeur, maar werkt ook in het lab en als mengmeester. Binnenkort start hij zijn opleiding tot laborant: “Ik vind het leuk om mezelf zo te kunnen ontwikkelen. Van iets leren word je nooit slechter!”

Van de markt naar de vrachtwagen

Zichzelf ontwikkelen zit Patrick in het bloed. Hij werkte ruim 20 jaar op de markt toen hij besloot om zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Een nieuwe stap, die ertoe leidde dat hij 3,5 jaar geleden via Logan (Planner beton), een goede vriend, bij Bruil terecht kwam. “Ik ben begonnen als betonmixer chauffeur. Toen ze me bij Bruil vroegen of ik daarnaast ook in het lab en als mengmeester aan de slag wilde, vond ik dat meteen leuk.”

Kwaliteit waarborgen

Inmiddels doet Patrick elke dag iets anders. Op de dag dat we hem spreken is hij in het lab aan de slag: “Hier starten we ‘s ochtends met een monster nemen van het slibwater, om te kijken hoeveel slib er in het water zit en of de consistentie goed is. Daar wordt de waterbindingsfactor mee berekend. Daarna ga ik kubussen drukken die 28 dagen in het water hebben gelegen. De dag bestaat vooral uit veel proeven doen en monsters afnemen. Daarmee waarborgen we de kwaliteit.”

"Als ik geweten had hoe leuk ik dit zou vinden dan had ik het 25 jaar geleden al gedaan!"

De weg op

Een dag op de betonmixer ziet er heel anders uit. “Dan rijd ik ‘s ochtends naar de centrale, wordt de wagen geladen, waarna ik naar de klant toe rijd. Je zit veel op de weg en hebt contact met allerlei mensen op de bouw. We hebben vijf betoncentrales en als chauffeur spring je regelmatig bij op verschillende centrales. Zo kom je door het hele land.” Lachend: “Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik op een betonmixer zou komen te rijden. Maar het is zo gegaan en ik ben blij toe. Als ik geweten had hoe leuk ik dit zou vinden dan had ik het 25 jaar geleden al gedaan!”

Een nieuwe uitdaging

Binnenkort wacht Patrick een nieuwe uitdaging: een opleiding tot laborant. Zijn collega’s bij Bruil polsten of hij daar interesse in had en al snel was alles in kannen en kruiken. “Eigenlijk kan ik nu alles al in het lab, maar als ik de opleiding heb afgerond ben ik er ook voor gediplomeerd. Je wordt er nooit slechter van als je wat leert.”

"Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en dat vind ik heel belangrijk."

Dynamiek en ruimte voor ontwikkeling

Kortom, een dynamische functie, waarin veel ruimte is voor ontwikkeling. Dat én de fijne werksfeer bij Bruil zorgt ervoor dat Patrick veel energie uit zijn werk haalt. “Ik heb goed contact met mijn collega’s en kan eigenlijk met iedereen goed opschieten. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en dat vind ik heel belangrijk. Je werkt je hele leven, dan kun je dat maar beter met plezier doen! Ik merk ook dat mijn inzet gewaardeerd wordt, ik krijg elke dag een vriendelijke glimlach en stevige handdruk van mijn manager.”

Ook werken bij Bruil?

Zie jij het ook wel zitten om bij Bruil aan de slag te gaan als betonmixer chauffeur, labmedewerker of in één van de andere mooie functies? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Terug naar overzicht