Kraanmachinist of bovenloop kraanmachinist worden

Zie jij jezelf al elke dag op een kraan grondstoffen of betonelementen verplaatsen? Ben je niet bang voor hoogtes en draag je graag een steentje bij aan onderhoud en reparatiewerkzaamheden? Word dan kraanmachinist of bovenloop kraanmachinist bij Bruil! In deze functies werk je op één van onze prefab productielocaties of bij de betoncentrales. Lees hier meer over de functies, wat je werkzaamheden zijn en welke opleiding je ervoor nodig hebt. 

Hijskraan van Bruil

Wat doet een kraanmachinist en een bovenloop kraanmachinist?

Er is een klein verschil tussen de functie van kraanmachinist en die van bovenloop kraanmachinist. Als ‘gewone’ kraanmachinist los je de verschillende grondstoffen die per schip of as worden aangevoerd. Je werkt vooral op de betoncentrales. 

Als bovenloop kraanmachinist werk je op één van de prefab productielocaties in Veenendaal of Geertruidenberg. Je verplaatst prefab betonelementen op het tasveld om het transport klaar te leggen. Daarnaast zorg je dat vrachtwagens geladen worden zodat de producten naar de klant vervoerd kunnen worden.

In allebei de functies ben je niet alleen verantwoordelijk voor het besturen van de kraan, je draagt ook een steentje bij aan het onderhoud van de kraan en voert kleine reparatiewerkzaamheden uit. Een gezonde dosis technisch inzicht komt hierbij goed van pas. 

Als (bovenloop) kraanmachinist ben je een expert in het veilig en snel op de juiste plek krijgen van de materialen. Met de bovenloopkraan voorzie je bijvoorbeeld mallen van prefab elementen van beton, of je verplaatst geproduceerde heipalen. Soms bedien je ook een portaalkraan en zorg je voor het laden en lossen van vrachtwagens. 

Wat is het salaris van een kraanmachinist? 

Wat je precieze salaris wordt, is afhankelijk van je werkervaring. Maar ben je gemotiveerd en heb je technisch inzicht, dan kun je bij Bruil snel stappen maken! Wil je een indicatie van het salaris wat je als (bovenloop) kraanmachinist verdient? Bekijk dan de CAO

Welke opleiding heb je nodig?

Om kraanmachinist te worden bij Bruil moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo zoeken we mensen die in het bezit zijn van een VMBO-diploma, een certificaat Veilig hijsen en de VCA basis. Ook is het handig als je je rijbewijs B hebt. 

Doorgroeimogelijkheden 

Bij Bruil hechten we veel waarde aan ontwikkeling en groei. Wil je doorgroeien? Dan doen we ons best om voor jou een passend traject te vinden. Doorgroeien kan verdiepend zijn, maar ook verbredend. Net waar op dat moment jouw behoefte en mogelijkheden liggen. 

(Bovenloop) kraanmachinist worden bij Bruil 

Als je bij Bruil gaat werken, kies je voor een familiebedrijf dat al 115 jaar bestaat. We werken met zijn allen aan onze missie voor 2025: slimme bouwproducten maken met minder materiaal. De kracht van onze mensen staat daarbij centraal. Voel je je hierdoor aangesproken? Dan is een carrière bij Bruil iets voor jou. 

Bekijk de vacatures