Techniek

Als je wilt werken in de techniek, zit je bij Bruil goed. Als leverancier van hoogwaardige mortels en prefab beton kunnen we niet zonder technisch onderlegde mensen. We hebben veel mensen nodig met verstand van zeer uiteenlopende zaken. Denk aan betonlaboranten, betontechnologen, constructeurs, kraanmachinisten, mengmeesters, monteurs, tekenaars en werkvoorbereiders.

Meer weten over werken in de techniek 

Wil je meer weten over wat werken in de techniek bij Bruil betekent en welke banen in de techniek wij te bieden hebben?  Dan lees je hier verder of je kijkt op de pagina's voor de verschillende vacatures. 

Betonlaborant 

Een mooie baan in de techniek is die van betonlaborant. Je werkt bij één van onze vestigingen op het laboratorium, waar je je met name bezighoudt met het testen van betonrecepten. Is de samenstelling correct of moet er nog iets veranderen? In dat geval bespreek je dat met de betontechnoloog. Op onze pagina over de betontechnoloog lees je ook meer over het vak van betonlaborant.

Betontechnoloog 

Als betontechnoloog werk je nauw samen met bijvoorbeeld de constructeur. Deze schrijft het betonrecept voor waar jij mee aan de slag gaat. Samen met de laborant, de mengmeester én de klant zorg je dat het beton aan de vereisten voldoet, maar ook dat de bewerkbaarheid perfect in orde is. 

Constructeur

Een constructeur is er verantwoordelijk voor dat een constructie blijft staan. Je weet dus precies hoe je alle belastingen die een gebouw te verwerken krijgt, moet doorrekenen. Je beoordeelt ook afwijkende elementen in de productie of op de bouwplaats en je adviseert diverse partijen in constructieve vraagstukken. Een boeiende, technische job! 

(Bovenloop) Kraanmachinist

Als (bovenloop) kraanmachinist werk je op één van de prefab productielocaties of bij de betoncentrales. Je verplaatst prefab elementen op het tasveld om het transport klaar te leggen of je zorgt dat de juiste grondstoffen in de betoncentrales komen. Zo kan de mengmeester de juiste samenstelling tijdig in de betonmixer laden. Als kraanmachinist ben je  niet alleen verantwoordelijk voor het besturen van de kraan, je draagt ook je steentje bij aan het onderhoud en voert kleine reparatiewerkzaamheden uit. Een gezonde dosis technisch inzicht komt hierbij goed van pas. 

Mengmeester

Ben je specialist in het mengen van onze betonmortels?  Dan is dit een mooie baan in de techniek voor je. Samen met de betonlaborant en de betontechnoloog zorg je dat het beton precies goed gemengd wordt. Je bewaakt het overzicht over de betoncentrale en zorgt in overleg met de betontechnoloog en de betonlaborant voor de juiste samenstelling van het betonmengsel. Hierbij houd je natuurlijk de eisen van de klant en de kwaliteit nauwlettend in de gaten. Via een bedieningspaneel zorg je ervoor dat vanuit verschillende silo's de grondstoffen en hulpstoffen in de betonmixer terecht komen. Ook coördineer je samen met de afdeling Planning het aan- en afrijden van de chauffeurs. 

Monteur elektrotechniek 

Als monteur elektrotechniek werk je dagelijks aan de elektrotechnische onderdelen van ons machinepark. Je werkt vanuit een vaste standplaats aan uiteenlopende technische problemen en je bent een kei in het ter plaatse verzinnen van een passende oplossing. Je werkt aan PLC gestuurde machines op de productielocatie in Ede, maar ook aan ouderwetse machines op de betoncentrales in midden-Nederland.

Technisch tekenaar

Als tekenaar zorg je voor correcte bouwtekeningen, waarin je alle specifieke eisen en wensen hebt meegenomen. Deze tekeningen worden opgesteld met de juiste berekeningen om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Je tekent vanuit de offerte die je krijgt van de afdeling sales en hebt daarover met hen overleg.

Service monteur

Als service monteur ga je alle bouwplaatsen af en werk je aan onze silo's. Dit is niet alleen een technische baan, je spreekt ook veel mensen, dus sociale vaardigheden komen ook van pas. 

Werkvoorbereider 

Ben je werkvoorbereider bij Bruil, dan houd je je met name bezig met het vertalen van de behoefte van een klant naar het bouwproces. Je stelt hierbij ook de projectadministratie op, zorgt voor de planning en bijvoorbeeld ook voor de aspecten rond Veiligheid, Gezondheid en Milieu rond het project. 

Wil je meer weten over deze banen in de techniek bij Bruil? Lees alles via de onderstaande functieprofielen.