Tobias Laurens: 23 jaar en de allereerste management trainee van Bruil. Tobias is bij Bruil begonnen als stagiair tijdens zijn opleiding Business Administration aan de HAN. Ondertussen - een Master circulaire economie en 3 jaar verder - is hij de eerste officiële trainee van Bruil. Bruil geeft hem de ontwikkelingsmogelijkheden die hij zoekt.

Waar wil ik naartoe? En wat zijn mijn doelen? Twee vragen die bij Tobias speelden nadat hij was afgestudeerd. Het antwoord bleek ‘Bruil’. Vanuit Bruil bestond er de wens om een traineeship op te zetten, Tobias wilde groeien en ontwikkelen. Het bleek een match: het eerste maatwerk traineeship was geboren. Bruil en Tobias hebben een traject ontworpen waarin ze beide grote stappen zetten. 

Digitalisering en innovatie

Tobias: 'Ik wil te maken hebben met veel verschillende aspecten binnen een organisatie. Ik wil leren, ontwikkelen. Daar past een traineeship heel goed bij en die kans heb ik gekregen bij Bruil.' Tobias houdt zich grofweg bezig met twee onderwerpen: digitalisering en innovatie. Binnen deze twee onderwerpen lopen verschillende projecten. Zo is hij onderdeel van een innovatieteam en deelprojectleider van implementatie van ERP systeem. Zijn persoonlijke missie? Data inzichtelijk maken en de wereld een stukje beter.  

Duurzaamheid

Wereldwijd gezien is de betonindustrie verantwoordelijk voor 5-7% van de CO2 uitstoot. Hier wil Bruil het verschil in maken. Tobias: ‘Wij kijken naar nieuwe producten: producten van de toekomst. Wat leveren wij onze klanten over een aantal jaar? Vanuit mijn duurzame mindset - of mijn gekke drive om de wereld een stukje duurzamer te maken - sluit ik mij aan bij het innovatieteam. Ik heb een sterke wil om de bouw te verduurzamen’. De bouwsector verduurzamen, dat is een belangrijke wens vanuit Bruil en vanuit Tobias. Een positieve impact op onze leefomgeving: slimme bouwproducten, met minder materiaal. 

 

Tobias: 'Ik heb een sterke wil om de bouw te verduurzamen'. 

 

 

Inhoud traineeship bij Bruil

In het management traineeship wordt Tobias in drie jaar helemaal klaargestoomd voor een leidinggevende functie binnen de organisatie. Samen hebben ze verschillende persoonlijke eigenschappen, competenties en doelen gesteld. Waar voldoe je aan als kwalitatief goede manager? Competenties die terugkomen in het traineeship zijn bijvoorbeeld conceptueel denken, communiceren, samenwerken en leidinggeven. Deze competenties zijn specifiek gericht op de wensen van Tobias en de wensen van Bruil. Een traineeship bij Bruil is persoonlijk en op maat gemaakt. Het gaat om iemands persoonlijke ontwikkeling, bedrijfsbreed. 

Binnen het traineeship heb je veel eigenaarschap over je eigen proces. Tobias: ‘Het is helemaal mijn eigen verantwoordelijkheid. Er is veel variatie en ik geef mijn eigen dagen vorm.’ Als je je persoonlijk wilt ontwikkelen, wilt groeien op je persoonlijke vaardigheden. Dan is een traineeship bij Bruil interessant. 

Werken bij Bruil 

Tobias: ‘De sfeer bij Bruil is collegiaal en informeel. Je merkt dat het een familiebedrijf is: iedereen is goed met elkaar. We zijn actief in de bouwsector, wat soms een traditionele sector kan zijn. Maar Bruil wil heel graag verbeteren en een positieve bijdrage leveren. We zijn veerkrachtig en kunnen snel schakelen’. Binnen Bruil heerst er een positieve en ondernemende cultuur. Het is een familiebedrijf, en dat is merkbaar. Maar tegelijkertijd staan ze ook voor innovatie en ondernemen. Bruil leeft voor nieuwe kennis en nieuwe inzichten. Voor een duurzame toekomst en voor groene omzet. 

Interesse gekregen in een traineeship bij Bruil? Lees hier meer over ons traineeship of neem direct contact met ons op.

Terug naar overzicht