De HR-afdeling van Bruil heeft iedere dag weer zijn handen vol aan het vullen van de vacante plekken die binnen de organisatie ontstaan. Nieuwe rollen, bestaande rollen, rollen die op een andere manier moeten worden ingevuld, enzovoorts. De ontwikkeling in de sectoren waarin Bruil actief is, staat allerminst stil – en Bruil zelf dus ook niet. Maar… Wat kun jij nou verwachten als je bij Bruil aan de slag wil? Dat vertellen we je in dit artikel.

Binnen en buiten de eigen vijver vissen

De behoefte aan nieuwe mensen is bij Bruil misschien nog wel groter dan ooit. Met dank aan onder meer de eigen kanalen, zoals de website en social media, weten we vaak al een deel van die behoefte in te vullen. Het is echter ook goed om buiten je eigen vijver te vissen, zo weten we uit ervaring. Daarom beschikt onze recruiter over een eigen LinkedIn Recruiter-abonnement, waardoor ze zelf vacatures kunnen plaatsen op basis van allerhande criteria, zodat deze vacatures bij specifieke profielen naar boven komen. Tot slot struint ze natuurlijk ook zélf LinkedIn af op zoek naar geschikte kandidaten.

Behulpzaam, hard werken en toekomstgericht

Hoe zo’n potentiële kandidaat eruitziet? Het moet in elk geval iemand zijn die houdt van innovaties, die toekomstgericht is en openstaat voor veranderingen; dat is tenslotte ook waar Bruil voor staat. Maar daarmee ben je er nog niet… Een typische Bruil-medewerker is namelijk ook behulpzaam, hardwerkend en beschikt over een ‘groen’ hart. Hij of zij voelt zich dus verbonden met het familiebedrijf en is daarnaast niet te beroerd om iets extra’s te doen. Een aanpakkersmentaliteit is ook welkom.

Wat Bruil jou te bieden heeft

Een flinke lijst dus, maar je krijgt er natuurlijk ook heel wat voor terug als je besluit bij Bruil te (willen) werken. De stabiliteit van een familiebedrijf, bijvoorbeeld. Daardoor kun je er in elk geval op rekenen dat dingen goed zijn geregeld, dat salarissen ‘gewoon’ op tijd worden uitbetaald en dat zaken als je arbeidsvoorwaarden goed worden toegelicht.

Aan de andere kant biedt Bruil ook de mentaliteit van een start-up, door te investeren in innovaties, met als concreet voorbeeld het revolutionaire 3D (prefab) printen van beton. Bij Bruil hoef je dus niet te kiezen tussen enerzijds de wereld van stabiliteit en traditie of anderzijds de wereld van innovatie, maar vind je het allebei!

Investeren in jouw ontwikkeling

Bovendien is Bruil een bedrijf dat bereid is om in haar personeel te investeren. Wat betreft vaktechnische kennis, maar evenzogoed wat betreft persoonlijk potentieel, door middel van bijvoorbeeld commerciële trainingen of cursussen met betrekking tot communicatieskills, betontechnologie, transport en logistiek. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar doorgroeimogelijkheden en kijken we ook naar zaken als leiderschapskills.

Iedereen lekker in zijn vel

In het kader van dit soort persoonlijke ontwikkelingen heeft Bruil ook een eigen plan ontwikkeld: het Positivo-programma, waarbij er als iemand niet lekker in zijn vel zit, een persoonlijk programma wordt opgestart om dit te verhelpen. Dit gaat met behulp van een business partner in Vitaliteit & Duurzame Inzetbaarheid. Op basis van individuele behoeften wordt er gekeken naar wat iemand nodig heeft om lekker(der) in zijn/haar vel te zitten. Dat kan variëren van hulp bij stoppen met roken of een betere nachtrust, tot gezonder eten of iemands zithouding. Het kan van alles zijn waardoor iemand zich niet fit voelt; om die reden is er ook gekozen voor een maatwerkprogramma, zodat er per individu bepaald kan worden wat nodig is.

Het sollicitatieproces uitgelegd

Om onze missie in 2025 te kunnen realiseren, is versterking hard nodig. Dus, als je nou – bijvoorbeeld na het lezen van dit verhaal – besluit te solliciteren bij Bruil, kun je in elk geval een persoonlijke ontvangstbevestiging verwachten. Daarna maken we een selectie van alle sollicitanten en kijken we, in het geval van een positieve indruk, of de leidinggevende van de afdeling er ook positief instaat. Zo ja, dan worden de eerste uitnodigingen de deur uit gestuurd, waarna een eerste en eventueel tweede gesprek volgen.

Zijn beide partijen daarna nog steeds enthousiast? Dan kun je een dagje meelopen met een van je mogelijke nieuwe collega’s. Tot slot is er een arbeidsvoorwaardengesprek, vanzelfsprekend. En teken je een contract? Dan is dat (bijna altijd) voor een jaar – en bij een positieve evaluatie biedt Bruil je een vast contract aan. Klinkt goed? Klik dan hier voor alle vacatures! 

Terug naar overzicht