Veiligheidscoördinator bij Bruil

Als veiligheidscoördinator bij Bruil ben je samen met de directie verantwoordelijk voor het veiligheids- en gezondheidsbeleid binnen Bruil. Daarnaast bied je steun aan de veiligheidskundigen op onze locaties en help je hen met het uitvoeren van het beleid. Als veiligheidscoördinator ben je elke dag bezig met het veiliger en gezonder maken van de werkvloer.

De werkzaamheden van een veiligheidscoördinator

Als veiligheidscoördinator ga je elke dag de uitdaging aan om Bruil veiliger en gezonder te maken. Dat doe je door bijvoorbeeld de basis veiligheidskundigen (BVK) op te leiden en te ondersteunen. Maar, je bent ook bezig met het maken van beleid om veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Dat leidt vaak tot directe aanpassingen op de werkvloer en daar ben je dan ook vaak te vinden. Je ambitie is zo veilig en gezond mogelijke werkplekken bij Bruil te creëren en om ongevallen op de werkvloer te voorkomen.

Je werkt nauw samen met andere discipline, zoals marketing, HR, het lijnmanagement en de directie. Daarmee tuig je bijvoorbeeld campagnes op om veiligheid op de werkvloer onder de aandacht te brengen en de werknemers bewust te maken van de risico's en mogelijkheden.

Gezondheid speelt ook een rol in je takenpakket. Hoe houd je medewerkers zo vitaal mogelijk? Dat doe je bijvoorbeeld door de blootstelling aan schadelijke stoffen te voorkomen.

Wat is het salaris van een veiligheidscoördinator

Bij Bruil val je als veiligheidscoördinator onder de CAO Bouw & Infra.

Welke opleiding heb je nodig

Veiligheidscoördinator is een beroep met een hbo-werk- en denkniveau. Je hebt dan ook een hbo-opleiding in de richting veiligheidskunde nodig. Daarnaast zijn zelfstandigheid, detailgerichtheid en strategisch inzicht belangrijke competenties voor deze functie.

Doorgroeimogelijkheden

Veiligheid is een vak dat constant in ontwikkeling is. Daarom zit er ook groei in de functie van veiligheidscoördinator. Bovendien kun je, als je eenmaal genoeg ervaring op zak hebt, doorgroeien naar directeur productietechniek. Bij Bruil hechten we veel waarde aan groei, dus kijken we graag samen met jou naar een passend traject voor jouw ontwikkeling.

Veiligheidscoördinator worden bij Bruil

Wil jij meewerken aan een veilige en gezonde werkvloer bij Bruil? Kies voor Bruil, dan ga je werken bij een echt familiebedrijf. We bestaan al 115 jaar en zijn trots op wat we hebben neergezet. Op verschillende locaties in Nederland vind je bij ons het beste van twee werelden en verbinden we traditie met innovatie, zekerheid met vrijheid en uitvoerend met uitdagend werk.

Werken bij Bruil betekent ook werken aan onze missie voor 2025: slimme bouwproducten maken met minder materiaal. We zetten de kracht van onze mensen daarbij centraal.

Bekijk ons vacature-overzicht om te zien of we nu een veiligheidscoördinator vacature hebben.