Ellen: "Voor iedereen begint de dag natuurlijk anders. Voor mij start de werkdag met een heerlijke kop zwarte koffie en een kort ‘goedemorgen gesprek’ met mijn collega’s op de afdeling. Ik start mijn computer op en check mijn agenda."

What to do today?

Leuk, vanmiddag een overleg over de vitaliteitskalender voor het nieuwe jaar. Samen met onze vitaliteitspartner Charly Green houden we een online brainstorm via Teams, hoe we de Bruil collega’s willen prikkelen om in het nieuwe jaar zowel mentaal als fysiek gezond te blijven. De ideeën borrelen al op. Vandaag staat ook het wekelijks teamoverleg op de planning. We bespreken dan kort onze actielijst, vacatures, zieken, nieuwtjes, jubilarissen en de aflopende contracten. Vervolgens check ik mijn mail en beantwoord ik een aantal vragen van mijn collega’s.

Feestmomenten

Mijn agenda is ook mijn to do list en die is behoorlijk lang vandaag. Maar, zeker niet eentonig. Ik start met het voorstellen (via de mail) van 2 nieuwe collega’s die morgen aan hun nieuwe werkavontuur bij Bruil gaan beginnen. Daarna maak ik een brief voor een collega die een contract voor onbepaalde tijd heeft gekregen en leg deze bij de interne post klaar voor zijn leidinggevende. Hij kan het mooie nieuws aan de collega gaan vertellen. Ook staat er volgende week een feestje op de agenda voor een collega die 12,5 jaar in dienst is. Ik start alvast met de belangrijkste voorbereiding: het bestellen van de taart. Het eerste telefoontje van vandaag komt ook binnen. Een collega heeft een werkgeversverklaring nodig. Deze maak ik direct in orde zodat zij verder kan met de hypotheekaanvraag. Het volgende telefoontje volgt al snel. Een collega heeft een aantal vragen over de code 95 punten op zijn rijbewijs. Ik zorg dat hij weer helemaal op de hoogte is.

Offertes en overleggen

Goed, door met mijn to do list. Ik vraag een offerte op voor een incompany training ‘veilig hijsen’. Ondertussen krijg ik een glimlach op mijn gezicht, over de gang hoor ik de typerende schaterlach van mijn directe collega. Tijd voor mijn tweede kop koffie vandaag. Ik trakteer de rest van het team ook gelijk en maak bij het koffiezetapparaat een praatje met de collega’s van de ICT-afdeling. Ik loop de actielijst van ons team snel na want het is alweer tijd voor ons wekelijkse overleg. Dit overleg houden we natuurlijk wel in een inspirerende omgeving. Dus ik reserveer snel de inspiratieruimte via onze receptie.

Spoedklusjes

Zo, dat zit er ook weer op. Iedereen is weer op de hoogte en onze actiepunten zijn weer aangevuld. Inmiddels is de ochtend afgelopen. Ik wil verder met het volgende punt op mijn to do list, het aanleveren van diverse rapportages aan mijn collega’s. Maar, er komt een spoedklusje tussendoor van de HR-manager. We sparren hier als collega’s onderling nog even over. Ondertussen beantwoord ik een telefoontje van het conferentiecentrum waar we een training inclusief overnachting hebben georganiseerd en koppel e.e.a. terug aan de trainers. De rapportages schuif ik even door naar morgen, want ik wil ook alvast de wekelijkse uren draaien voor de uurloners en geef ook gelijk een aantal bijzonderheden door aan onze salarisverwerker. Ook heb ik kort overleg met mijn collega over een aantal mutaties.

Vitaliteitskalender

De opgeborrelde ideeën voor de vitaliteistkalender zet ik snel op papier, ik pak de eerder gemaakte afspraken en bijzonderheden erbij en log in bij de Teams vergadering. We werken de ideeën uit en de kalender is zo goed als af, iets om trots op te zijn. We plannen gelijk een nieuwe afspraak om de kalender definitief te maken. Direct daarna heb ik kort overleg met onze recruiter Eline. We bespreken welke nieuwe collega’s er binnenkort in dienst komen en wat we daar nog voor moeten regelen.

Inmiddels ben ik overgeschakeld op de thee, voorzie de receptioniste van koffie en los haar snel even af, zodat ze een postpakket naar boven kan brengen. Ik check nog even mijn mail en zie dat het alweer vijf uur is. Tijd om richting huis te gaan. Heb ik vandaag alles kunnen doen? Nee helaas, ik heb niet alle vinkjes kunnen zetten op mijn to do list. Heb ik een voldaan gevoel? Ja! Morgen weer een nieuwe dag.

Klinkt dit als een gevarieerde en uitdagende werkdag én ben jij op zoek naar een nieuwe baan als HR-medewerk(st)er? Dat komt goed uit, dan zoeken wij jou! Klik hier om naar de vacature te gaan en solliciteer.  

 

Terug naar overzicht