Ga je werken als operator bij Bruil op onze kleinverpakkingfabriek in Ede, dan staat je een afwisselende baan te wachten. Van machines onderhouden tot storingen verhelpen en je technische kennis delen met je collega’s: geen dag is hetzelfde. Mark Besselink (34) doet het al 8 jaar met veel plezier: “Het leukste vind ik de variatie: je staat geen moment stil.” In dit blog vertelt Mark hoe een werkdag als operator eruitziet en waarom hij graag bij Bruil werkt.

Een gesmeerd productieproces

Als operator heb je een belangrijke taak: jij zorgt ervoor dat het productieproces gesmeerd loopt. Mark start dan ook zijn dag bij de machines: “‘s Ochtends begin ik met het opstarten en bijstellen van de machines. Ik controleer of de materialen waarmee we gaan werken goed zijn. Daarna is het een kwestie van wisselen in de processen: je maakt steeds de machines klaar voor het volgende product.” 

Even improviseren

Dat kan gaan om onderdelen schoonmaken, maar Mark en zijn collega’s voeren ook reparaties uit of ze lossen storingen op. “We werken volgens een dagplanning, maar soms komt daar wat tussendoor. Bijvoorbeeld als een machine niet kan draaien door een storing: dan ga je in overleg met je collega’s kijken hoe je dat oplost. Dat is even improviseren!”

Kleine club collega’s

Die variatie vindt Mark één van de leukste dingen. “Je bent lekker bezig met sleutelen en je kijkt constant hoe je de machines optimaal kan laten werken. Daarbij hou je de dagplanning van de productie in het oog. Zo ben je de hele dag in beweging: je staat geen moment stil.”

Ook is hij blij met zijn team: “Ik heb een kleine club collega’s waarmee ik veel te maken heb: van de andere operators tot de baanrijder en de menger. We weten wat we aan elkaar hebben, dat vind ik heel fijn.”

Doorgroeien bij Bruil

Inmiddels zit Mark al 8 jaar op zijn plek bij Bruil. In 2016 kreeg hij een belletje van het uitzendbureau met de vraag: “We hebben een vacature voor een operator, is dat niet wat voor jou?”. Hij wilde het graag proberen en met zijn technische achtergrond kon hij zo instromen. 

Nu, in mei 2023, is hij na jarenlang operator zijn net doorgestroomd naar de functie van meewerkend voorman. “Een paar collega’s ging doorstromen, dus daar kwam een plek vrij. Mijn manager vroeg of ik daarin geïnteresseerd was en dat was ik wel,” vertelt hij. “Bij Bruil zijn regelmatig mogelijkheden om door te groeien en ik kan allerlei cursussen doen om m’n kennis bij te spijkeren.”

Blik op de toekomst

Veel mogelijkheden dus! Hoe ziet Mark zijn toekomst bij Bruil? “Ik ga eerst op mijn nieuwe functie focussen. Als meewerkend voorman werk ik nog steeds veel met de machines, maar ga ik me ook bezighouden met mengen. Ik kan daarin veel leren, dus dat eerst maar eens onder de knie krijgen!”

Kom ook werken als operator bij Bruil!

Zie jij het zitten om net als Mark lekker in beweging te zijn in een klein, hecht team? En dat voor een trots familiebedrijf dat al meer dan 115 jaar de mooiste bouwproducten maakt? Kom dan werken als operator bij Bruil! Bekijk hier de vacatures en solliciteer direct.

Terug naar overzicht