Als assistent mengmeester draait Timothy Porter (29) elke dag aan de knoppen van de menginstallatie. Van ‘s ochtends vroeg zijn hij en zijn collega’s bij Bruil in touw om de mooiste bouwproducten te maken, die vervolgens naar bouwprojecten door het hele land gaan. Een belangrijke rol dus, waarin je veel schakelt met collega’s en samen gaat voor het beste eindresultaat.

Van mengen tot aanpassingen doen

“Het product waar ik zelf het meest trots op ben? Dat is de Coba DTA220, één van de beste pastalijmen voor tegels die er is,” vertelt Timothy aan de telefoon. “Ik ben betrokken geweest bij een groot deel van dat proces, van het geheime recept mengen tot de aanpassingen doen om het product beter te maken. Je maakt echt zelf dat product en dat is ontzettend leuk.”

Diverse mix van werkzaamheden

Het is een mooi voorbeeld dat de centrale rol van een assistent mengmeester illustreert. Van grondstoffen bestellen en de menginstallatie besturen tot aan het eind van het traject de nodige verbeterslagen uitvoeren, zodat je een nóg beter product kunt neerzetten: het is voor Timothy dagelijkse kost. Die diverse mix van werkzaamheden is ook wat zijn werk leuk en uitdagend maakt, vertelt hij. 

“We beginnen elke dag lekker vroeg met mengen. Dat doen we zodat alle producten op tijd klaarstaan voor de andere collega’s. Als het gaat om nieuwe producten werken we veel samen met de technische afdeling. En ik spreek dagelijks de collega’s van het laboratorium, omdat zij alles controleren. Verder plaats ik bestellingen en houd ik me bezig met de planning. Als er een probleem is met een machine, dan probeer ik dat zelf op te lossen. Dat is een stuk sneller dan iemand anders erbij halen!”

Hecht familiebedrijf

Dat diverse lijstje aan werkzaamheden draagt allemaal bij aan één doel: het bewaken en afronden van het productieproces. Dat doet Timothy samen met de mengmeester, maar in de praktijk is bijna iedere collega wel bereid om mee te denken. “Dat vind ik het leuke aan Bruil: je merkt dat het een hecht familiebedrijf is. Iedereen staat voor elkaar klaar en helpt elkaar. Dat is belangrijk, want goede collega’s maken elke baan leuker.” 

Ook even overleggen met de directeur is geen enkel probleem, vertelt hij. “Hij is heel betrokken bij wat ik doe: we praten regelmatig samen over de dagelijkse werkzaamheden en over de verbetermogelijkheden die we zien. In die zin staat iedereen bij Bruil dicht bij elkaar.”

Als je leergierig bent, kan er veel

Timothy werkt inmiddels 2 jaar als assistent mengmeester bij Bruil. Hoe ziet hij zijn toekomst bij het bedrijf? “Ik wil graag doorgroeien naar een meer technische functie. Dat kun je hier gewoon aangeven en dan ga je samen kijken wat er mogelijk is. Als je leergierig bent en graag wilt, dan wordt er in je geïnvesteerd en is er veel mogelijk.”

Assistent mengmeester worden bij Bruil?

Ben je enthousiast geworden van Timothy’s verhaal? En zie jij jezelf al werken in zo’n mooie functie die geen dag hetzelfde is? Solliciteer dan als assistent mengmeester of bekijk de andere openstaande vacatures op de afdeling productie. We maken graag kennis met je!

Bekijk de productievacatures

Terug naar overzicht