14 december is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur: een mooi moment om onze (betonmixer)chauffeurs in het zonnetje te zetten! Want door hun inzet wordt de Bruil-beton elke dag weer netjes geleverd op bouwplaatsen door het hele land. Vandaag gaan we in gesprek met Youri Broekman (22), onze jongste chauffeur, die in zijn werk geïnspireerd wordt door zijn opa.

Een bijzonder verhaal

Voor Youri is er nooit een moment van twijfel geweest: hij wilde vrachtwagenchauffeur worden. En dus startte hij na de middelbare school met de chauffeursopleiding en reed hij met 18 jaar al op de betonmixer. In september 2023 ging hij aan de slag als betonmixerchauffeur bij Bruil. Daar zit een bijzonder verhaal achter, vertelt hij. “Mijn opa was ook vrachtwagenchauffeur en heeft 28 jaar lang met veel plezier gewerkt voor Bruil in Zutphen. Ik heb daar altijd verhalen over gehoord van mijn vader. Dat was één van de redenen waarom ik ook bij Bruil wilde werken.”

“Ik zie het project van begin tot eind”

En dat was een goede keuze, want intussen rijdt Youri met veel plezier door de regio op zijn betonmixer. Wat vindt hij het leukste aan zijn werk? “Als betonmixerchauffeur kom ik op allerlei projecten: van particuliere klanten die een aanbouw aan het maken zijn tot bouwplaatsen waar ze bezig zijn met een appartementencomplex. Het allerleukste vind ik dat ik het project van begin tot einde zie: ik kom aan het begin langs voor de fundering, daarna voor (verdiepings)vloeren en wanden en aan het eind voor de afwerking.”

Visitekaartje van het bedrijf

Collega’s van Youri vertellen dat hij erg trots is op zijn vrachtwagen en hem perfect schoonhoudt. Wanneer we Youri daarnaar vragen, begint hij te lachen. “Klopt, ik ben heel secuur op de vrachtwagen. Dat was mijn opa eerder ook! Het is een stukje reclame. Als je met een nette, schone wagen de bouwplaats op komt rijden, denkt de klant “wauw”. Kom je met een vieze wagen aan, dan ziet dat er gewoon niet goed uit.”

Als één van de visitekaartjes van Bruil vindt Youri het ook leuk om mee te denken met de klant. “Als ik aankom, maak ik even een praatje. Dan kijken we samen hoe we het gaan aanpakken. Ik vind het fijn als alles goed verloopt en de klant tevreden is.”

Thuis bij Bruil

Youri ziet zichzelf nog wel een tijd op zijn groene betonmixer rondrijden. Het werk past bij hem en hij voelt zich thuis bij Bruil. “Mijn collega’s zijn behulpzaam en er is een fijne sfeer onderling. We hebben echt een mooie club mensen bij elkaar.”

Enthousiast geworden door Youri’s verhaal?

Vind jij het net als Youri leuk om in één van onze vrachtwagens op pad te gaan en net dat stapje extra te zetten? Bekijk dan eens onze vacatures voor vrachtwagenchauffeur, of lees meer over de functie. Wie weet is jouw nieuwe uitdaging bij Bruil te vinden!

Terug naar overzicht