Commercieel adviseur bij Coba

Coba is een merk van Bruil. Wil jij weten wat een commercieel adviseur bij Coba doet? Hoe haar of zijn dag eruit ziet, welk salaris je kunt verdienen en welke opleiding je nodig hebt? Je leest hier alles over deze uitdagende commerciële functie. 

Coba: een merk van Bruil 

Eerst even iets over Coba. Coba is een merk van Bruil en producent van afbouwproducten, zoals lijmen, voegmiddelen, egalisatie- en gietvloermortels en de noodzakelijke toebehoren. Als je bij Coba werkt, ben je dus in dienst bij Bruil en helemaal onderdeel van de familie. Dat lees je ook terug in het blog van commercieel adviseur Marc.

Wat doet een commercieel adviseur?

Als commercieel adviseur bij Coba heb je een behoorlijk uitgebreide functie. Je onderhoudt contacten met tussenhandelaren, maar ook met de eindgebruiker van de Coba-producten. Voor deze partijen ben je het eerste aanspreekpunt. Je brengt ook technisch en inhoudelijk advies uit voor projecten. Je gaat bij projecten langs, handelt de garantie af en adviseert klanten op de werkvloer. Je staat op beurzen en geeft demonstraties van de producten in bouwmarkten. 

Een belangrijk deel van je werk is dus het onderhouden van relaties met klanten. Maar, ook het werven van nieuwe klanten hoort bij het werk. Dat doe je door op verschillende manieren contact te leggen met interessante partijen. Dat kan online, via social media, maar ook door er eens langs te rijden. Hoe je dit precies invult, is vooral aan jou zelf: op welke manier kom jij het meest in je kracht? 

De Coba producten worden verkocht bij verschillende bouwmaterialenhandels. De relaties waarmee je werkt zijn uiteenlopend. Met verschillende typen mensen moet je goed kunnen schakelen en je moet de verwachtingen goed kunnen managen.  

Opleiding tot commercieel adviseur 

Als commercieel adviseur in de bouw is je opleiding niet het belangrijkste. Zowel met een mbo- als een hbo-achtergrond kun je in deze functie uit de voeten. Wat zeker wel belangrijk is, is kennis van de markt en van de producten die je verkoopt. Je moet je klanten van een juist en passend advies kunnen voorzien en de producten ook zelf kunnen toepassen. Verder zijn een gezond commercieel inzicht en goede communicatieve vaardigheden onmisbaar in deze baan. 

Salaris commercieel adviseur 

 Als commercieel adviseur kun je een uitstekend salaris verdienen. Afhankelijk van je ervaring, opleiding en je specifieke functie. Je valt bij Coba onder de eigen CAO Bruil Beton & Mix. Je krijgt natuurlijk goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform startsalaris. Een laptop en leaseauto behoren tot de mogelijkheden.

Trainingen en cursussen bij Bruil 

Bij Bruil, en dus bij Coba, vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je vanuit deze functie doorgroeit naar iets anders. Naast professionele ontwikkeling is vitaliteit erg belangrijk en daar organiseren we dan ook veel activiteiten voor. 

Vacatures commercieel adviseur  

Is het vak van commercieel adviseur jouw volgende uitdaging? Bekijk nu of we een passende uitdaging voor je hebben.  

Bekijk commerciële vacatures