Bij Bruil beschouwen wij vitaliteit als belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. Saskia Ploeg, leefstijl- en vitaliteitscoach bij Charly Green, adviseert en ondersteunt ons in onze missie om goed voor onze mensen te zorgen. Want de kracht van onze mensen, dat is waar we op bouwen. Lees hier hoe we samen vitaal blijven.

Toekomstbestendige organisaties

Charly Green heeft een duidelijke missie: meer aandacht voor mentale en fysieke fitheid. Ze streven naar toekomstbestendige organisaties die durven investeren in mensen, leiderschap en vitale omgevingsfactoren. En naar betrokken medewerkers die in beweging zijn voor de eigen inzetbaarheid, ongeacht leeftijd of levensfase.

Integrale blik op vitaliteit

Bij vitaliteit denken veel mensen als eerste aan voeding en beweging, maar het omvat ook factoren zoals slaap, ontspanning, sociaal contact, financiën, familieomstandigheden en ga zo maar door. Een integrale visie en werkwijze is heel belangrijk.

Saskia legt uit: “Mensen kunnen heel vitaal zijn terwijl ze ziek zijn, of niet ziek zijn maar zich wel heel belabberd voelen. Als mensen driehoog achter wonen kun je het hebben over meer fruit, eten en sporten, maar er moeten dan vaak eerst andere stressfactoren aangepakt worden.”

Bewuste keuzes

“Als leefstijl- en vitaliteitscoach bij Bruil richt ik me echt op de mens,” vertelt Saskia. “Mijn rol is bewustwording in het maken van een gezondere keuze en daar de eigen regie op pakken. We moeten allemaal langer doorwerken, dus hoe doe je dat op een manier waarop je niet opgebrand de eindstreep haalt? Wat is voor jou belangrijk? Aan welke knop kun je draaien om je beter te gaan voelen?” Vanuit die visie ondersteunt Saskia ook de medewerkers van Bruil.

De Bruil vitaliteitskalender voor vitale medewerkers

Veilig en gezond werken bij Bruil

Saskia: “Onze samenwerking met Bruil loopt al 5 jaar. We zijn ooit begonnen met een ambassadeursproject met dertig medewerkers. Bruil is daarmee ook het vitaalste bedrijf van Gelderland geweest!” Dit programma is een aantal jaren met succes uitgevoerd en inmiddels is vitaliteit een terugkerend aspect in de bedrijfsvoering. Leefstijlspreekuren en een vitaliteitskalender maken hier een vanzelfsprekend onderdeel van uit.

Leefstijlspreekuren

Ieder kwartaal bezoekt Saskia alle locaties van Bruil voor een inloopspreekuur. Mensen kunnen dan gewoon zonder afspraak even binnenlopen met vragen over gezondheid, weerstand, leefstijl en mentale fitheid. Saskia kan hen dan aan een antwoord helpen, praktische handvatten aanreiken of doorverwijzen naar iemand in het multidisciplinaire team waar zij mee samenwerkt.

Vitaliteitskalender

Het hele jaar door hebben we verschillende activiteiten rondom vitaliteit op de agenda staan. Zoals samen meedoen aan Stoptober, wekelijkse gezamenlijke sportsessies op locatie, fietsen voor het goede doel, en workshops over gezonde voeding of over hoe het brein werkt. Medewerkers kiezen zelf of en waaraan ze willen deelnemen. Met de kalender blijven we continu prikkelen en uitdagen op veilig en gezond werken, met het oog op structurele gedragsverandering.

Oprechte aandacht

Belangrijk is dat vitaliteit gemeengoed is, dat in alle lagen van het bedrijf gedragen wordt, ook in leiderschap. Van de werving tot beoordelingen. En zelfs gewoon tijdens gesprekken bij de koffieautomaat. Ook daar zijn we bij Bruil samen met Charly Green mee bezig. We willen elkaar stimuleren en motiveren het beste uit onszelf te halen.

Saskia: “Vitaliteit is echt een beweging. Je moet de vanzelfsprekendheid creëren dat mensen zorgen voor zichzelf, dat werkgevers oprecht aandacht voor hun medewerkers hebben en dat er een open en positieve sfeer hangt. Bij Bruil is dat al voelbaar als je binnenkomt bij de receptie. Je wordt gezien, het gaat allemaal om de beleving.”

Mensen die energiek zijn en lekker in hun vel zitten, stralen dat uit naar hun omgeving. Dat trekt ook weer nieuwe klanten en medewerkers aan. Vitaliteit heeft op die manier een dubbel effect.

De verbindende kracht

“Veilig en gezond werken betekent hier meer dan veiligheid,” zegt Saskia over Bruil. “Dat is natuurlijk ook een groot goed, maar als alles qua techniek goed is ingericht terwijl het gedrag van medewerkers achterblijft, dan kunnen er nog allerlei vervelende toestanden ontstaan.”

Ze concludeert: “Juist nu gaat het meer dan ooit om die verbindende kracht! We blijven werken vanuit het idee dat we iedereen meer vitaliteit en energie wensen. Natuurlijk voor het werk, maar allereerst gewoon voor jezelf.”

Ook vitaal werken in de bouw?

Spreekt onze visie op vitaliteit jou aan? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te zien of jouw toekomstige baan erbij staat.

Terug naar overzicht