Wesley Lopez werkt hard en heeft ambitie. Hij begon als operator op onze productielocatie in Ede. Inmiddels is hij doorgegroeid tot mengmeester én meewerkend voorman. “Als je hier genoeg inzet en interesse toont, zal Bruil je absoluut helpen om jezelf verder te ontwikkelen.”

Als mengmeester is Wesley elke dag op de fabriek. “We maken hier verschillende producten, bijvoorbeeld pasta’s voor tegellijm en hechtprimers. Je begint met een basisproduct en daar voegen we grondstoffen en vulstoffen aan toe. In een grote industriële mengkuip mengen we dat, stap voor stap, tot het eindproduct. Als mengmeester houd je dat proces continu in de gaten en stuur je, in overleg met het lab, bij.”

Op de vloer geleerd

Voor de totstandkoming van de producten werkt Wesley met recepten die hij krijgt aangeleverd van de afdeling research & development. Van bijvoorbeeld de betonlaborant. “We houden de kwaliteit van het mengsel continu in de gaten, aanpassingen doen we echter altijd in overleg met het lab. Het is goed dat je als mengmeester zo betrokken bent bij het proces, dat je weet waar er mogelijk iets is fout gegaan. Of wat er beter kan.”

Wesley heeft het vak van mengmeester op de vloer geleerd. “Ik ben begonnen als operator, bij het vullen van de emmers. Langzaam schoof ik wat meer aan bij de mengmeester. Zo heb ik het vak geleerd. Dat vergt wel tijd en moeite. Ik had er veel interesse in en pakte het snel op. Je moet de processen leren kennen en weten wat je in welke situatie moet doen.”

Beter leiding geven

Wesley werkt hard en is ambitieus. Dat heeft ertoe geleid dat hij inmiddels meewerkend voorman is én een training volgt om beter leiding te leren geven op de werkvloer. “Ik geef nu leiding aan een ploeg van vijf jongens. Ik werk nog steeds mee, maar doe ook het administratieve gedeelte, de inkoop en de planning.” Op de training leert Wesley hoe hij in bepaalde situaties moet optreden. “Je hebt verschillende soorten mensen in je ploeg, die kun je het beste op verschillende manieren benaderen. Dat leer ik nu.”

De meewerkend voorman ervaart dat je bij Bruil alle kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. “Je moet het natuurlijk wel willen en laten zien dat je het waard bent. Maar, dan krijg je hier zeker kansen.”

Ook mengmeester worden?

Voor de toekomstig mengmeester van Bruil heeft Wesley nog wel een tip: “We zoeken mensen die meedenken in het proces. Iemand die ook signaleert dat de grondstoffen bijna op zijn, bijvoorbeeld. Niet alleen mengen, maar ook een stukje controle over de voorraad behouden, dus.”

Het is hard werken op de productievloer. Wesley: “De sfeer is goed. Er wordt serieus gewerkt, maar er wordt ook genoeg gelachen, hoor.”

Ben jij geïnteresseerd in de functie van mengmeester of wil je ook je kansen benutten bij Bruil? Bekijk onze vacatures.

Terug naar overzicht