Studenten Commercieel Technische Bedrijfskunde Daan Hoes en Max Neppelenbroek hebben hun afstudeerstage bij Bruil gedaan. Op de kleinverpakkingenfabriek in Ede onderzochten ze hoe de kwaliteitscontrole van de pasta-tegellijmen nog beter kan worden. “We voelden ons echt onderdeel van het team, hebben veel geleerd en werden heel fijn begeleid.” Lees in dit blog meer over hun stage Technische Bedrijfskunde.

Afstuderen voor Commercieel Technische Bedrijfskunde

Max en Daan leerden elkaar kennen tijdens hun studie bouwkunde en gingen daarna samen verder naar de opleiding Commercieel Technische Bedrijfskunde. “Als je eerst Bouwkunde hebt gedaan kun je deze opleiding in één jaar afronden,” aldus Daan. Daar hoort wel een stage bij: “20 weken in totaal. Eerst tien weken van vier dagen, daarna tien weken van 3 dagen. De andere dagen gingen we naar school.”

Van procesoptimalisatie naar kwaliteitscontrole

De mannen volgden hun stage Technische Bedrijfskunde op de kleinverpakkingenfabriek in Ede, waar onder andere de pasta’s en tegellijmen voor Coba worden gemaakt. Daan: “Het was de bedoeling dat we onderzoek gingen doen naar procesoptimalisatie van de fabricage van pasta-tegellijm. Maar, gedurende het onderzoek kwamen we erachter dat we in de basis nog iets beter konden maken: namelijk, de kwaliteitscontrole. Toen zijn we daarmee aan de slag gegaan.”

Veel vrijheid, goede begeleiding en onafhankelijk onderzoek

De stageperiode bij Bruil is beide mannen goed bevallen. Daan: “Ik heb veel geleerd. Ik wist nog niets van deze materie. Daarnaast zijn we gewoon heel fijn begeleid door onze stagebegeleider. Hij gaf ons veel vrijheid.” Max bevestigt dat: “Wat echt heel mooi was, is dat we als onafhankelijk onderzoekers ons werk konden doen. Iedereen was bereid om mee te werken, maar we werden wel vrij gelaten. Hij wilde zo min mogelijk invloed uitoefenen op het proces, zodat wij echt met een onafhankelijk oordeel konden komen.”

Klaar voor de toekomst

En wat brengt de toekomst? Daan start binnenkort in het bedrijf van zijn vader. “Dat is een bouwbedrijf. Ik ga eerst meters maken op de bouwplaats en dan zien we wel hoe ik verder kan groeien.” Max gaat verder bij Heijmans in een traineeship. “Ik ga anderhalf jaar lang drie verschillende functies bekleden, van ontwerp tot uitvoering. Daar heb ik veel zin in.”

Meer kennis van het proces

Ze hadden de stage bij Bruil in elk geval niet willen missen. Daan: “We hebben hier zo veel geleerd. We zijn veel op de fabriek geweest, hebben veel mensen gesproken.” Max spreekt van een verdiepingsslag die hij niet had zien aankomen: “We stapten in met de intentie om het proces te optimaliseren. Maar we zijn een totaal andere kant opgegaan. Het is heel technisch geworden, en niet alleen wij, maar ook Bruil heeft nu meer kennis van het proces. Dat is heel waardevol voor ons allemaal.”

Ook een Technische Bouwkunde stage volgen?

Denk jij dat een stage in de bouw bij Bruil iets voor je is? Bekijk onze vacatures en zie of er een stageplaats beschikbaar is.

Terug naar overzicht