Bij Bruil krijgen we regelmatig versterking van stagiairs van verschillende opleidingen. Zo ook Thirza Lagerweij (21). Thirza onderzocht voor haar afstudeeropdracht het logistieke proces van Bruil beton en schreef daarover een adviesrapport. Tijd om eens in gesprek te gaan dus! Hoe verliep haar stageperiode? Wat vond ze ervan om mee te draaien op de drukke werkvloer? En wat heeft ze bij Bruil geleerd?

Open blik

“Ik kende de naam Bruil al langer, want ik loop elke dag naar school langs een groene Bruil-silo,” vertelt Thirza. Als laatstejaars student Bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool Ede was ze eind 2022 op zoek naar een passende stageplek. Via werkenbijbruil.nl deed ze een open sollicitatie. “Er werd toen om me heen gezegd ‘zou je dat wel doen, de bouw is een echte mannenwereld hoor!’, maar ik wilde een open blik houden. Gelukkig maar, want het eerste gesprek was heel prettig. Ik voelde me heel welkom binnen de organisatie.”

Gezellig drukke werkvloer

Als stagiaire kwam Thirza meteen op de werkvloer terecht. “Ze hebben me gewoon op de afdeling, tussen de medewerkers, neergezet. Dat maakte mijn afstudeeropdracht een stuk leuker en makkelijker. Het was er altijd gezellig druk en ik pikte van alles op. En als ik vragen had, kon ik makkelijk even bij een collega aanschuiven en met diegene meekijken.” 

Onderzoek naar het logistieke proces

Waar haar opdracht over ging? “Ik heb onderzocht hoe het logistieke proces op de afdeling Beton verbeterd kon worden,” vertelt ze. “Van de planning tot en met het transport, ik heb het hele proces bekeken. Zo zocht ik uit waar de knelpunten zaten en hoe die opgelost konden worden. Daar heb ik uiteindelijk een adviesrapport over geschreven. Later heb ik samen met de medewerkers van de afdeling een aantal verbetermogelijkheden geïmplementeerd.”

Goede samenwerking

Een waardevolle opdracht dus, voor Thirza zelf en voor Bruil. Het onderzoek was dan ook echt een samenwerking en haar collega’s stonden altijd klaar om te helpen. “Mijn begeleider dacht graag met me mee. En ook bij andere afdelingen kon ik zo even binnenlopen. De collega’s waren altijd bereid om te helpen en met me in gesprek te gaan.” Dat gaat niet overal zo, zegt ze. “Van medestudenten hoor ik vaak dat ze moeilijk contact kunnen krijgen met hun opdrachtgever, of dat niemand tijd voor ze heeft. Dat is bij Bruil heel anders.”

Flexibele werkplanning

Haar werk kon ze flexibel plannen; qua werktijden en qua inhoud. “Ik zat elke dag van ongeveer half 9 tot kwart over 4 op kantoor. De eerste maanden schreef ik mijn plan van aanpak en was ik vooral bezig het bedrijf te leren kennen. Daarna kwam de uitvoering van mijn onderzoek en ging ik meekijken met collega’s. Ik zat in die tijd veel te typen achter mijn bureau.” 

De afwisseling opzoeken

Zo leerde Thirza al snel dat 5 dagen per week achter een bureau zitten niets voor haar is. Maar: binnen Bruil kon ze de afwisseling opzoeken. “Na een tijdje ging ik helpen met orders invoeren. En ik liep mee op de betoncentrale om te kijken hoe alles daar ging. Zo ging ik een paar dagen mee met de mengmeester en met de chauffeur.” Daar kreeg ze leuke reacties op: “De medewerkers op de centrale vonden het gezellig dat ik langskwam. Ik vond het ook leuk om hen te zien werken: de meeste mensen werken er al lang en kennen elkaar goed.”

Een goede keuze

Inmiddels heeft Thirza haar afstudeeropdracht gehaald en is ze bijna klaar met haar opleiding. Zou ze het aanraden om stage te gaan lopen bij Bruil? “Zeker! Naast dat het een fijne werkplek is, helpt de organisatie je goed bij het uitvoeren van je stageopdracht en wordt er echt wat gedaan met de adviezen die je geeft. Helemaal als je de bouwsector interessant vindt, is een stage bij Bruil een goede keuze.”

Zijn jij en Bruil een goede match?

Ben jij op zoek naar een leuke stageplek en denk je dat jij en Bruil bij elkaar passen? We hebben regelmatig plek voor stagiairs van allerlei opleidingen. Bekijk hier de vacatures en reageer meteen:

Stagevacatures bekijken

Of lees hier meer over stage lopen bij Bruil.

Terug naar overzicht