Teus en Bobbie hebben als assistent en ervaren mengmeester een gezamenlijke missie: het hele mengproces in goede banen leiden. Ze waarborgen de kwaliteit, monitoren de grondstoffenvoorraad, schakelen met verschillende betrokken partijen en grijpen in met passende oplossingen waar nodig. Echt een wisselwerking dus, in een functie waar je een daadkrachtige en flexibele houding voor nodig hebt.

Twee zielen, één gedachte

Bobbie vertelt over de samenwerking: “We doen het echt met z’n tweeën. De rollen zijn als het ware met elkaar verweven. Als assistent mengmeester ondersteunt Teus mij in mijn taken, maar het kan dus ook zo zijn dat hij zaken van mij overneemt.”

Als je net begint als mengmeester word je uiteraard door een ervaren collega aangestuurd. Gaandeweg leer je de fijne kneepjes van het vak en kun je steeds meer zelfstandig oppakken. Totdat je die allround rol helemaal in de vingers hebt. Zo is dat ook voor Teus gegaan.

Volop leer- en groeimogelijkheden

Teus is begonnen als operator, maar zocht op een gegeven moment meer uitdaging. Mengmeester worden was een uitgelezen kans voor hem. “Ik ben begonnen op de afdeling pasta, vervolgens naar de afdeling machines gegaan en toen hier naar de afdeling poeder doorgegroeid. In totaal werk ik hier zo’n zeven jaar en heb vrijwel het hele proces leren kennen. Dat is gegroeid in de tijd dat ik hier werk.”

“Je kunt hier goed doorgroeien als je inzet toont en ambitie hebt.”

Bobbie herkent deze beschrijving van de veelzijdigheid en doorgroeimogelijkheden: “Ik ben hier meteen als assistent mengmeester begonnen. Ik heb volop meegekeken, meegelopen, het hele systeem meegekregen. Allemaal op een hele interactieve manier. Toen ik eenmaal een jaar bezig was, kwam er nog een assistent bij. Daardoor kon de ervaren mengmeester doorgroeien naar voorman en ik zijn rol overnemen. Je kunt hier goed doorgroeien, als je inzet toont en ambitie hebt.”

Verantwoordelijkheid en vrijheid

Wat de mannen zo leuk vinden aan hun werk, is de verantwoordelijkheid en vrijheid die ze hierin krijgen. Bobbie legt uit: “Iedere dag is een andere dag. Plus: als jij er niet bent om de menger te bedienen en het proces te begeleiden, heb je geen productie. Dus je moet verantwoordelijk én flexibel zijn. Kunnen inspelen op een situatie als het anders loopt dan verwacht bijvoorbeeld, maar ook leidinggeven en dingen samen oplossen. Dat moet in je instelling zitten.”

Teus: “Die vrijheid die we bij Bruil hebben, dat vind je niet overal. Je bent hier de spil van het bedrijf. Er wordt van je verwacht dat je de productie haalt en problemen oplost. Dan is het ook echt een kick om dat klaar te spelen.”

Een sterk gevoel van samen

Ook al zijn ze eindverantwoordelijke en de spil op de productie, Teus en Bobbie doen het zeker niet alleen. Sterker nog: het sterke teamgevoel maakt het werken bij Bruil juist zo leuk. Teus vertelt: “Je wordt overal bij betrokken en je doet het allemaal met elkaar. Het is hard werken, maar er is ook altijd tijd voor een geintje.”

Bobbie beaamt: “Je hebt als mengmeester dus ook contact met allerlei mensen. De technische dienst, operators, chauffeurs, het laboratorium... Zoveel verschillende afdelingen waarmee je informatie uitwisselt. We doen het echt met z’n allen.

Ook van bovenaf is er betrokkenheid bij het proces: “We krijgen het te horen als we het hier met z’n allen goed doen. Met dingen die wij aankaarten, zoals veiligheidsissues, wordt ook echt iets gedaan. Nog een mooi voorbeeld is dat wij hebben meegedacht over het nieuwe besturingssysteem. Sommige zaken zijn daarin geprogrammeerd omdat wij dat hebben aangegeven. En de technische dienst is nooit te beroerd om ons uitleg over het systeem te geven. Je mag bij Bruil echt een bijdrage leveren en er wordt naar je geluisterd.”

Ook werken als mengmeester?

Lijkt het jou ook wel wat om zo’n centrale, allround rol op de afdeling poederproductie te spelen? Bekijk dan de vacature mengmeester in Ede en solliciteer direct. 

Bekijk vacature

Terug naar overzicht