Op onze kleinverpakkingfabriek in Ede is het elke dag een komen en gaan van goederen. Vrachtwagenritten worden klaargezet, retouren moeten een plekje krijgen, pallets worden gecheckt… we zijn dan ook nergens zonder onze heftruck- en reachtruckchauffers! Daarom zetten we op deze 8 mei, de Dag van de Heftruckchauffeur, onze collega Leroy van Zuilen (32) in de spotlight. Leroy is de nieuwste heftruckchauffeur in Ede en gaat iedere dag vol enthousiasme aan de slag. “Ik heb er echt schik mee. Time flies when you’re having fun!”

Werken als heftruckchauffeur

Als we hem vragen naar zijn werk op de kleinverpakkingfabriek, steekt Leroy enthousiast van wal. “Het is heel divers; we zetten met de reachtruck de goederen voor de vrachtwagenritten klaar en zetten inkomende materialen, waaronder retouren, op de juiste plek weg. Is er een vak leeg, dan vul je die aan. En moet het magazijn worden schoongemaakt, dan ga je er met de veegwagen doorheen.” Lachend: “Het is niet de hele dag op je reachtruckje rijden; je bent ook veel aan het lopen en met spullen aan het sjouwen.”

Hartelijk verwelkomd

Naast het afwisselende werk maakt ook zijn team het werk leuk, vertelt hij. In de kleinverpakkingfabriek zijn iedere dag zo’n 20 tot 30 collega’s aan het werk, waarvan er 3 zijn directe collega’s zijn. In het halfjaar dat Leroy bij Bruil werkt, hebben ze al echt een band opgebouwd. “Ik ben vanaf het begin hartelijk verwelkomd bij Bruil en ik hoor er echt bij. Binnen mijn team kunnen we van alles met elkaar delen. We zijn serieus op de serieuze momenten, maar het kan ook echt lachen, gieren, brullen zijn.”

Zijn team lijkt goed bij hem te passen: Leroy staat opgewekt en positief in het leven en maakt graag een grapje. Hij is dan ook blij dat hij bij Bruil terechtgekomen is: “Ik ben hier vanaf 1 november 2023 aan het werk en de tijd gaat enorm snel. Time flies when you’re having fun, haha.”

Kennismaking met de bouw

Toch was de bouw niet zijn eerste passie. Als enthousiast basketballer en skiër volgde hij de opleiding Sport en Bewegen. Daarna kwam daar een opleiding dierverzorging op het Aeres in Barneveld bij. Leroy is naar eigen zeggen “echt een dierenmens” en wilde daar in eerste instantie zijn carrière in opbouwen. Toen dat niet ging zoals hij had gewild en zijn schoonmoeder, die al bij Bruil werkte, hem vroeg of hij niet een dagje wilde komen kijken in Ede, besloot hij met de bouw te gaan kennismaken. 

“Blij met mijn keuze voor Bruil”

Dat bleek een schot in de roos. Na het bezoek was het even wikken en wegen wat hij zou doen, maar uiteindelijk maakte Leroy de overstap naar Bruil. “Dat deed ik met het oog op de toekomst. Bij Bruil krijg je een goed salaris, een goede pensioenregeling en er zijn mogelijkheden om door te groeien als je dat wil. Er worden geen loze beloftes gedaan. Dat waren belangrijke redenen om over te stappen.” Maar: op dit moment denkt hij nog niet aan doorgroeien, benadrukt hij. “Ik zit prima op mijn plek. Wat ik in de toekomst wil bijleren, weet ik nog niet. Gelukkig is daar binnen Bruil veel ruimte voor. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om hier te komen werken!”

Ben je enthousiast geworden door Leroy’s verhaal? 

En denk je dat Bruil en jij een goede match zijn? Bekijk dan eens onze vacatures in de bouw, of stuur een open sollicitatie. Wie weet ga jij binnenkort ook elke dag fluitend naar je werk!

Terug naar overzicht