Zet jij graag je tanden in vraagstukken over facturaties of bankboekingen? Heb jij je projectadministratie altijd tiptop in orde en werk je graag op een plek waar je iedere dag iets anders doet? Dan is de functie van assistent controller bij Bruil bouw iets voor jou! In dit blog vertelt assistent controller Juliën Luhulima hoe zijn werk eruit ziet en waarom hij inmiddels al 2,5 jaar op zijn plek zit bij Bruil.

Financiele spin in het web

“In de coronaperiode maakte ik de keuze om bij Bruil te gaan werken. Ik was toen echt op zoek naar een plek waar ik het plezier in mijn werk terug zou krijgen. Bruil sprak me meteen aan: het is een familiebedrijf, lokaal, met een open cultuur. Ik startte op de financiële administratie en leerde het bedrijf steeds beter kennen.” 

"Geen dag is hetzelfde"

Aan het woord is Juliën Luhulima (37), assistent controller bij Bruil. Zijn functie is het beste te omschrijven als die van een financiële spin in het web. “Geen dag is hetzelfde! Ik ben het bruggetje tussen de business controller en de collega’s die in de uitvoering zitten en mijn taken zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan een order die wij willen factureren naar de klant maar waar nog artikelen van openstaan. Hoe pak je dat aan, welke route volg je om wel te kunnen factureren? Of soms komt er een bankboeking binnen waarvan mijn collega’s niet weten waar die vandaan komt, ik help dan om uit te zoeken wat daar gebeurt. Maar ik zorg er bijvoorbeeld ook voor dat voor bepaalde projecten financiële data opgeleverd wordt en ik houd me bezig met de periode-afsluiting: dat vind ik het allerleukste aan mijn functie.”

Puzzelstukjes

Momenteel vindt Juliën een nieuwe uitdaging in het overnemen van assistent controllertaken bij Bruil bouw. Daarvoor staat de vacature open en tot hij een nieuwe collega heeft pakt hij dat deels zelf op. “Dat werk zit echt meer in de hoek van de projectadministratie. Iets heel anders dan ik gewend ben, maar ik vind het leuk. Binnen Bruil zijn zoveel verschillende onderdelen; ik krijg nu echt een ander stukje te zien van wat er binnen het bedrijf speelt. Zo krijg je er steeds meer puzzelstukjes bij en leer je het bedrijf en de mensen steeds beter kennen.”

Warm bad

Hoewel Juliën en zijn collega’s zich met name bezighouden met facturen, boekingen en andere administratieve taken, heb je als assistent controller ook veel ruimte om op pad te gaan. “Je kunt bijvoorbeeld de projectlocaties bezoeken om kennis te maken met je collega’s daar. Bij Bruil vinden ze het alleen maar leuk als je nieuwsgierig bent naar de resultaten van de projecten en naar waar je collega’s precies staan.” 

"De collega's zijn behulpzaam en je krijgt ruimte om je plekje te vinden"

Sowieso is de menselijke kant één van de redenen waarom hij zo op zijn plek zit bij Bruil. “De directie komt regelmatig over de vloer voor een praatje en er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd naast het werk. Dat zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt: je bent geen nummer.” Dat gevoel had hij bij Bruil al vanaf dag één. Als hem gevraagd wordt waarom hij nou zo graag voor dit bedrijf werkt vertelt hij: “Je moet er zelf een feestje van maken, maar als je meteen in een warm bad terecht komt op je werkplek dan helpt dat echt. Dat gebeurde bij Bruil ook: de collega’s hier zijn behulpzaam en je krijgt de tijd en ruimte om je plekje te vinden. Dat zegt een hoop over een bedrijf. Ik was op zoek naar dat werkplezier en dat heb ik bij Bruil gevonden!”

Werken als assistent controller bij Bruil bouw

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Juliën en zie je het wel zitten om aan de slag te gaan als assistent controller bij Bruil bouw? Reageer dan direct op de vacature. 

Bekijk hier de vacature

Terug naar overzicht