Arwin Bos is manager Technische Dienst bij Bruil Prefab in Veenendaal. Hij zoekt monteurs om zijn team te versterken. “Je kunt hier als monteur altijd kansen pakken. Misschien doe je over 20 jaar nog ongeveer hetzelfde werk, maar het kan ook totaal iets anders zijn.”

Sinds zes jaar is Arwin meewerkend manager van de Technische Dienst. “Ons team bestaat nu uit zeven mensen. Drie zestig-plussers, drie jongere mannen en ik. We kunnen wel wat vers bloed gebruiken.” Voor die aanvulling op het team is Arwin niet specifiek op zoek naar bepaalde specialisten, maar desgevraagd zijn er wel wat aandachtsgebieden: “Mensen met verstand van digitale techniek en PLC besturingen, dat kunnen we wel gebruiken.”

Fabriek die liefde nodig heeft

Maar, dat betekent niet dat je in het team van Arwin alleen maar met een specialisatie bezig bent: “We proberen iedereen zo breed mogelijk in te zetten. Er zijn een aantal basiswerkzaamheden die iedereen moet beheersen. Er staat hier een fabriek uit de jaren ‘80. Die heeft de nodige liefde nodig, zeg maar. Soms moeten we systemen die hier al jaren staan verwijderen en nieuwe, moderne aanbrengen, maar het kan ook zijn dat we de oude situatie herstellen naar nieuwstaat, omdat er simpelweg geen betere oplossing bestaat. Dat vraagt creativiteit en veel technisch inzicht.” 

Van heel basic tot heel technisch werk

Zo kan het dus gebeuren, dat je op een ochtend bovenop een stortbaan van een kanaalplaatvloer zit, om een beschadiging netjes dicht te lassen en af te werken. “Of je bent hydraulische klemmen aan het vervangen door nieuwe hijsklemmen. Dat kan heel basic zijn, maar het kan ook technisch opgeschaald worden. Door besturingssystemen en een weegsysteem toe te voegen, bijvoorbeeld.” 

Geen dag is hetzelfde

Wat er ook gebeurt, afwisselend is het altijd. Arwin: “Ik heb elk van mijn nieuwe jongens beloofd dat geen dag hier hetzelfde is. Die belofte heb ik nog steeds kunnen nakomen. Elke dag is er wel iets beschadigd of krom gereden. Er worden veiligheidsrondes gelopen, daar komt altijd werk uit dat de technische dienst moet oppakken. We lopen ook verbeteringsrondes: daarin kijken we waar ons proces nog niet helemaal goed loopt en wat we kunnen verbeteren.”

“Je zou kunnen denken: het is een redelijk kleine fabriek, wat is daar nou afwisselend aan? Maar, het ene moment zit je bovenop een hijskraan, terwijl je later die dag de wielen van een heftruck vervangt. Of zo stel je een stortmachine af, en zo vervang je de bezems van een borstelwagen. Of wat minder technisch, maar zeker net zo belangrijk: je hangt de kerstverlichting op met de hijskraan. Als monteur ben je een onmisbare kracht om onze fabriek draaiend te houden!”

Ruimte om te ontwikkelen

Ruimte om te groeien en te ontwikkelen is er natuurlijk ook. Een mooi voorbeeld is nu werkzaam in het team. Arwin: “Eén van onze jongens komt uit de productie. We hadden het idee dat hij meer in zijn mars had dan wat hij in de fabriek deed. Dus, toen hebben we hem uitgenodigd voor een snuffelstage. Dat beviel van beide kanten goed. Daarna hebben we een opleidingstraject uitgezet en hem ingeschreven voor scholing. Tegelijk leiden we hem op de werkvloer op, we nemen hem mee in onze werkzaamheden en sturen hem regelmatig op pad om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat gaat hartstikke goed.” 

Nu hetzelfde doen als over 20 jaar? Dat hoeft niet

Net als in de andere teams bij Bruil, kun je ook bij de Technische Dienst je kansen pakken. Arwin: “Misschien doe je over 20 jaar nog ongeveer hetzelfde werk, maar het kan ook totaal iets anders zijn. Net wat je wilt. Als iemand meer affiniteit voor elektronica heeft, zullen we kijken of we daar iets mee kunnen zodat hij of zij met PLC kan gaan werken. Ben je meer van de installatietechniek, dan kijken we of we dat naar een hoger niveau kunnen brengen. Maar, ook de eisen worden steeds strakker en keuringsregimes steeds strenger. Elektrische veiligheid wordt steeds belangrijker, dus we zullen iemand nodig hebben die elektrische keuringen kan uitvoeren. Dus als iemand daar affiniteit mee heeft, dan kan die een cursus gaan volgen en kunnen we op dat vlak verbeteren en groeien.”

Is dit jouw volgende baan?

Kansen genoeg en afwisselend werk, dus. Klinkt dit als jouw volgende baan? Arwin is op zoek naar versterking dus bekijk de vacature en solliciteer!

Bekijk hier de vacature

Terug naar overzicht