Bruil bouw is op zoek naar een nieuwe bedrijfsleider! Onze huidige bedrijfsleider, Patrick Elting, gaat een stapje terugzetten. In dit blog maak je kennis met een paar collega’s van Patrick: hoofd bedrijfsbureau Dinant Bos en junior werkvoorbereider Mirella Walasek. Zij vertellen je hoe hun werkdagen eruit zien en waarom het nou zo leuk is om bij Bruil te werken. Ook vertelt Patrick welke uitdagingen hij ziet voor de organisatie.

Bruil bouw is een modern en vooruitstrevend middelgroot bouwbedrijf. Het team bestaat uit 20+ gedreven vakmensen die de kunst verstaan van elke bouwfase, van ontwerp tot onderhoud aan vastgoed.

Afwisselend werk

Werken bij Bruil is vooral afwisselend, vertelt Dinant Bos (37), hoofd van het bedrijfsbureau en al sinds september 2007 in dienst. “De helft van de tijd maak ik calculaties en de andere helft ben ik druk met overleggen met projectleiders en de bedrijfsleider, en het bewaken van de projecten. Ik ben vanaf dag één bij de projecten betrokken; we doen veel eigen ontwikkeling en dan moet je kijken naar hoe je dat haalbaar maakt. En dan kom je dus bij de bedrijfsleider, de projectontwikkelaar en bij mij terecht.”

Puzzelen met het ontwerp

Dinant is betrokken bij veel mooie projecten. Zoals bij een stuk grond dat Bruil in Veenendaal aankocht. Daar zijn hij en zijn collega’s nu aan het puzzelen met het ontwerp, zodat de klant het accepteert, het project gegund wordt én het financieel haalbaar is. Dat heeft soms wat voeten in de aarde, vertelt hij: “Vaak is de klant enthousiast en zit die vol plannen, waardoor het project te duur wordt. ” Het is dan aan Dinant en zijn collega’s om de balans te vinden tussen de verschillende wensen en belangen, en om te kijken of onderaan de streep het financiële plaatje klopt.

Van A tot Z betrokken

Die balans komt vaker terug. “Bij Bruil werk je vaak van A tot Z aan een project, helemaal als bedrijfsleider,” legt Dinant uit. “Je bent betrokken bij allerlei keuzes die gemaakt moeten worden. Dan moet je veel afwegingen maken en ook de balans vinden: wanneer weet ik het zelf goed genoeg en wanneer zoek ik de afstemming met de directie?”

"Er kan en mag heel veel en je krijgt veel kansen"

Maar, zo zegt Dinant, er is veel ruimte om in die rol te groeien. “Het leukste van werken bij Bruil vind ik de vrijheid en het vertrouwen dat je krijgt. Er kan en mag heel veel en je krijgt veel kansen.”

Leren, meekijken en groeien

“Ik heb ervoor gekozen om bij Bruil aan de slag te gaan, omdat ik hier veel kan leren.” Aan het woord is Mirella Walasek, 24 jaar en sinds oktober 2021 junior werkorganisator. Mirella is na haar studie MBO bouw bij verschillende bedrijven op gesprek geweest, maar maakte de bewuste keuze om bij Bruil te gaan werken. “Vaak wordt de nadruk gelegd op een HBO-opleiding. Bij Bruil was dat niet zo. Ze zeiden tegen me: ‘we vinden het belangrijker dat je inzicht hebt in wat je doet, wat ons betreft ga je vooral lekker leren, meekijken en groeien’.”

Grapjes en een fijne werksfeer

En dat is precies wat Mirella doet. In haar functie ondersteunt ze collega’s bij projecten; zo maakt ze uittrekstaten, schrijft ze contracten en onderhoudt ze contact met andere bedrijven. Wanneer ze de kans krijgt, gaat ze ook mee naar projecten. “Ik heb als junior natuurlijk veel vragen, maar mijn collega’s nemen altijd de tijd voor me.” Die collegialiteit spreekt Mirella erg aan: “Met mijn 24 jaar ben ik de jongste in het team, maar dat merk je eigenlijk niet zo. We maken grapjes met elkaar en er is een fijne werksfeer. Ik kan hier mezelf zijn.”

Techniek in het bloed

In de toekomst ziet Mirella zichzelf dan ook wel doorgroeien naar senior werkorganisator bij Bruil. Dat ze aan de slag blijft in de bouw staat als een paal boven water: “Het mooie vind ik dat het een dynamische sector is, je moet vaak met creatieve oplossingen komen. En ik vind techniek gewoon heel interessant. Ik doe thuis ook alle verbouwingen; ik heb wel een vriend, maar die helpt mij in plaats van andersom!”

Werken als bedrijfsleider bij Bruil bouw

In de bouw zijn de komende jaren voldoende uitdagingen te vinden. "De uitdagingen voor de komende jaren liggen wat mij betreft vooral in de samenwerking met externe partijen, relaties opbouwen met goede vakmensen”, vertelt Patrick Elting. “Verder blijft digitalisering in de bouw een speerpunt en willen we stappen zetten in circulair en duurzaam bouwen.

"Er staat een mooi team klaar om aan de slag te gaan"

Maar bovenal is het jouw taak als bedrijfsleider om ervoor te zorgen dat het team stabiel is en de vaardigheden van het team op topniveau blijven. Er staat een mooi team klaar om aan de slag te gaan!”

Ben je enthousiast geworden door de verhalen van Dinant, Mirella en Patrick? Wil jij bepalend zijn en ben jij ervan overtuigd dat jij met jouw visie het bouwbedrijf van Bruil de juiste richting in kunt leiden? Ga dan aan de slag als Bedrijfsleider. 

Bekijk hier de vacature

Terug naar overzicht