Tijmen Kampschoer heeft zijn HBO diploma bedrijfskunde op zak na een stage in de bouw. Hij is klaar om verder te studeren met een pre-master Business Administration. Maar, bijna had zijn HBO-studie vertraging opgelopen. Lees hier hoe hij voor zijn afstudeerstage bij Bruil terecht kwam en - ondanks Corona - ‘gewoon’ zijn stage kon afronden.

Afstuderen in de Corona-pandemie Tijmen Kampschoer liep stage bij Bruil

Tijmen begon in februari 2020 aan zijn afstudeerstage, bij een andere werkgever dan Bruil. “Ik kwam er op die andere plek al snel achter dat ze mij niet de begeleiding boden die nodig was om af te studeren. In overleg met school ging ik toen op zoek naar een nieuwe afstudeerplek.” Dat was niet eenvoudig, want de COVID-19 pandemie zette ons land in een ‘vrijwillige lockdown’. “Ik kwam toen bij Bruil terecht. We konden het zo regelen dat ik vrijwel alles vanuit huis en op afstand heb kunnen doen. Een stage in de bouw, vanuit huis dus.”

Een prettige cultuur met benaderbare mensen

Voor zijn afstuderen heeft Tijmen nauw samengewerkt met Richard Giesen, directeur van Bruil Betonmortel. “Ik kwam elke week naar het hoofdkantoor in Ede om bij te praten met Richard. Dat werkte heel goed.” Voor zijn onderzoek moest hij diverse medewerkers interviewen en zo heeft hij toch wel wat meegekregen van de familiaire cultuur bij Bruil: “Iedereen was meer dan bereid om mee te werken, dat heb ik als heel prettig ervaren. Ook was Richard, mijn begeleider dus, zeer benaderbaar. Ik hoefde maar te bellen of te mailen, ik kreeg snel antwoord.”

Processen bij Bruil Prefab onder de loep 

Het onderzoek van Tijmen heeft de nodige inzichten opgeleverd in de processen bij Bruil Betonmortel. “De belangrijkste aanbeveling in mijn onderzoek is dat de communicatie rond veranderingen soms verbeterd kan worden. Het is top dat hier iets mee gedaan wordt door Bruil.”

Bouw stage als kennismaking met de sector

De ervaring met een stage in de bouw was nieuw voor Tijmen. “Ik had nooit in de bouw gewerkt, maar het heeft me in zekere zin positief verrast. Voor mij had het vooraf best een stug imago. Maar, niets blijkt minder waar: het is een heel flexibele business, waarin planningen continu veranderen. Ook denkt Bruil als leverancier enorm mee met de klanten. Ze leveren niet per definitie wat de klant vraagt, maar denken altijd mee in de beste oplossing, waarbij vanuit verschillende productgroepen wordt gedacht. En die leveren ze dan natuurlijk.”

Wil jij ook stage lopen in de bouw?  

Wil je ook een mooie stage-ervaring opdoen in een bouwbedrijf dat innovatief én familiair is? Kijk of we vacatures voor stages hebben. 

Terug naar overzicht