Als monteur elektrotechniek bij Bruil kun je rekenen op een regelmatige, maar toch veelzijdige baan. Rob de Jong, sinds vijf maanden bij ons in dienst, kan erover meepraten. Na een aantal jaren zelfstandig te hebben gewerkt, kiest hij nu voor zekerheid, normale werktijden, opleidingsmogelijkheden én een hecht team om zich heen.

Zorgen dat centrales blijven draaien 

Bij de technische dienst is Rob werkzaam als monteur elektrotechniek. “Mijn werk is in principe: repareren wat kapot gaat. Dat is de basis. Klinkt simpel, maar het is natuurlijk van enorm belang dat de betoncentrales blijven draaien. Zodra er ergens iets stilstaat, zorgen wij dat het zo snel mogelijk weer draait. Dat kunnen kleine storingen zijn, maar ook grote, ingewikkelde klussen. Ik doe dit werk samen met drie andere elektriciens en drie mechanische monteurs, zoals Hans.” 

Veel variatie in het werk

Een werkdag bij de technische dienst kan heel gevarieerd verlopen. “We verzamelen ‘s ochtends op de werkplaats en dan gaan we aan het werk: op locatie of op de werkplaats. Er is altijd wel iets dat gerenoveerd of gerepareerd moet worden. En soms bellen ze om zes uur ‘s ochtends dat er een storing is: dan kunnen we gelijk aan de gang. Heel mooi om te zien dat het hele team dan gemotiveerd is om het op te lossen en direct in de bus springt.”

“Ik kom op alle centrales en dat vind ik persoonlijk het leukste van het werk. Dat je overal komt en niet aan één plaats gebonden bent. Ik heb behoefte aan afwisseling en dat krijg ik hier zeker.”

Thuis is nu ook echt thuis

Rob begon zijn loopbaan als loodgieter en elektricien. Vervolgens heeft hij een tijd als elektromonteur voor zichzelf gewerkt en daarna zat hij kort in de automatische deuren: “De automatische deuren, dat was elke dag hetzelfde deurtje hangen, dat was ik snel zat. En voor mezelf werken was op zich prima, maar je werktijden zijn toch onregelmatig: je bent ‘s avonds altijd nog met de administratie bezig en je moet vaak op onverwachte momenten de deur uit. Dan heb ik toch liever de regelmaat van een baan bij Bruil.” 

Toen Rob kinderen kreeg, wilde hij van de onregelmatigheid en onzekerheid af. “Ik wil wat meer tijd met mijn kinderen doorbrengen. ‘s Avonds zit ik lekker bij ze aan tafel. Als ik nu thuis ben, ben ik ook écht thuis. Ik werk 40 uur, op normale tijden, je wordt af en toe ingepland op de storingsdienst, maar dat weet je van tevoren. Er zitten echt wel eens weken tussen waarin je meer uren draait, maar dit gaat wel in overleg. Het leven is in balans zo en ik heb het naar mijn zin bij Bruil.”

Toekomstperspectief met opleidingen

Rob heeft uitzicht op een vast contract - die krijgt hij bij goed functioneren na één jaar - en kan opleidingen gaan volgen. “Ik ben niet zo hoog geschoold en wil nog wel wat papieren gaan halen. Die kans krijg ik hier. Ik ga in elk geval BHV doen en elektrisch schakelen. En met mijn collega Marcel ga ik kijken wat ik nog meer kan doen, wat van pas komt in mijn werk.”

Divers en veelzijdig werk

Naast de zekerheid en het toekomstperspectief is diversiteit in het werk erg belangrijk voor de enthousiaste ‘elektrieker’. “Diversiteit heb ik hier absoluut gevonden. Het ene moment ben je simpelweg een lampje aan het vervangen, het volgende moment ben je draden aan het trekken. Maar, het kan ook zijn dat je de hele week elektrische kasten aan het maken bent. Of dat je continu storingen moet verhelpen.”

Daarnaast springt Rob zo af en toe bij om de mechanische monteurs te helpen. Daar komt bijvoorbeeld laswerk bij kijken. “Daar ben ik niet zo goed in, dus dat leren die jongens mij dan. Dat soort dingen maakt het ook nog eens heel leerzaam.” 

Zelfstandige rol in hecht team 

Rob heeft het dus naar zijn zin en voelt zich thuis in het team. “Het is een echt team, iedereen staat voor elkaar klaar. Ik help de chauffeurs en zij helpen mij. Ik krijg veel vrijheid, je werkt als monteur heel zelfstandig. Als er een probleem is, is het gewoon aan jou om het op te lossen.”

Bekijk de vacature voor monteur elektrotechniek 

Zie jij het zitten om onze technische dienst te komen versterken? Kies voor een uitdagende baan waarin je zekerheid afwisselt met veelzijdigheid en waarin je veel mogelijkheden hebt om te groeien. Kies voor een baan als monteur bij Bruil. Kijk nu bij onze vacatures of we nog een mechanisch of elektrisch monteur zoeken! 

 

Terug naar overzicht