Eline neemt je mee in haar werkdag als Recruiter. Wat doet ze allemaal op een dag en waarom vindt ze haar werk zo leuk? Je leest het in haar blog!

Waar beginnen we vandaag?

Dat is altijd weer even de vraag met zoveel verschillende locaties. Mijn werkdag begint dit keer op ons hoofdkantoor in Ede. Voorheen hoorde even bijpraten met de collega’s van mijn afdeling en bij het koffiezetapparaat een praatje met collega’s van andere afdelingen ook bij mijn ochtendritueel. Altijd goed om te horen wat er speelt op de verschillende afdelingen. Dat is in deze tijd iets lastiger, maar ik probeer het creatief op te lossen. Het komt overigens ook vaak genoeg voor dat mijn dag start met sollicitatiegesprekken op één van de andere 13 Bruil locaties. Bijvoorbeeld in Geertruidenberg. Of wat dichterbij in Veenendaal. 

Tijd voor de mailbox

Zo, nu kunnen we de dag echt beginnen. Ik open mijn mailbox. Altijd nieuwsgierig welke sollicitaties binnen zijn gekomen. Binnen Bruil hebben we uiteenlopende functies waardoor ik de binnengekomen sollicitaties eerst per vacature ga ordenen. Zo kan ik de sollicitaties rustig bekijken en bespreken met de verantwoordelijke leidinggevenden. Dat geeft mij ook de gelegenheid om mij op de meeting voor Arbeidsmarktcommunicatie voor te bereiden. We bespreken altijd welke vacatures extra aandacht nodig hebben en op welke onderdelen binnen de functie we extra moeten letten.

Meeting Arbeidsmarktcommunicatie

Gauw inloggen, de meeting start al bijna. Met mijn collega van de marketingafdeling en een extern reclamebureau werken we nauw samen op dit vlak. We bespreken de lopende acties via een overzichtelijk KanBan bord. Zo zorgen we ervoor dat de website ‘’werken bij Bruil’’ up-to-date is en steeds verder wordt uitgebreid. Het is erg fijn dat je dit niet alleen hoeft op te pakken en hier samen met een team over kan sparren. Dit zorgt voor veel creativiteit en energie! Ons doel is om het aantrekken van nieuwe collega’s zo soepel mogelijk te laten verlopen en onze organisatie op de kaart te zetten als aantrekkelijke werkgever.

Vragen die aan bod komen tijdens de meeting zijn; op welk kanaal kunnen we deze vacature het beste uitzetten? Moeten we de vacature gaan sponsoren voor extra bereik? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een sollicitant alle belangrijke informatie makkelijk kan vinden op onze ‘’werken bij Bruil’’ site? Waar zit onze doelgroep? Wie gaan we intern interviewen voor een blog, zodat een potentiële werknemer een eerlijk en leuk beeld krijgt van de functie binnen Bruil? Zo, alle acties zijn verdeeld en we gaan er direct mee aan de slag!

Maandelijks overleg met business

Even de agenda erbij pakken. Mooi, het komende uur heb ik geen afspraken; dat geeft tijd om de sollicitaties te bekijken en na te bellen. Het nabellen vind ik altijd erg belangrijk om meer achtergrondinformatie over een sollicitant te krijgen. Dit zegt mij veel meer dan de motivatiebrief. In dit uur heb ik een paar enthousiaste en gemotiveerde sollicitanten gesproken. Dit neem ik mee in het maandelijks overleg wat staat gepland met één van de vier operationeel directeuren van de divisies van Bruil. Momenteel overleggen we via Teams vanwege (je raadt het al) de COVID-19 maatregelen. We bespreken de openstaande vacatures en de voortgang per vacature. Verder komen er nog andere personele punten aan de orde. Denk aan opleidingsmogelijkheden of aankomende vacatures, omdat een medewerker over een half jaar met pensioen gaat. Wat is de status? Eén vacature is inmiddels ingevuld en de nieuwe collega is onlangs gestart. Ik ben blij om te horen dat hij het inwerktraject als prettig heeft ervaren en vol energie aan de slag is gegaan.

Voor twee vacatures lopen inmiddels de 1e of 2e gesprekken. Helaas blijft 1 vacature moeilijk in te vullen. Het gaat om een monteursfunctie. We pakken het functieprofiel en de vacature erbij en gaan terug naar de tekentafel. Wat zoeken we precies in deze functie? Is dit reëel of kunnen we hier nog dingen in aanpassen?

Sollicitatiegesprekken 

Even alle spullen verzamelen. Het contract voor het arbeidsvoorwaardengesprek krijg ik net terug van de directie. Mooi, die kan ik gelijk meenemen voor vanmiddag. Ik stap in de auto naar een Bruil locatie. In de auto heb ik even tijd om rustig na te denken over vanmiddag. Ik heb een tweetal sollicitatiegesprekken ingepland samen met de leidinggevende van de afdeling. Dit is het 1gesprek dus ik zal de sollicitanten vanuit mijn rol meenemen in een presentatie over Bruil. Samen met de leidinggevende spreek ik de kandidaten door en we zijn er al snel uit wie we gaan uitnodigen voor een 2e gesprek. Eén van de kandidaten past goed bij onze cultuur! Ik suggereer nog dat we altijd in een latere sollicitatieprocedure de kandidaat een drijfverenassessment kunnen laten maken om te kijken of ons gevoel klopt. Dit is een mooie ontwikkelmethode voor de start van een nieuwe medewerker.

Arbeidsvoorwaardengesprek nieuwe collega

Tot slot nog een arbeidsvoorwaardengesprek met een nieuwe collega die volgende week gaat starten. Een mooi moment om haar persoonlijk te feliciteren en welkom te heten bij Bruil. Tijdens dit 1-op-1 arbeidsvoorwaardengesprek bespreken we de arbeidsovereenkomst, de aanvullende voorwaarden en reglementen. Ook komt het boekje veilig & gezond werken bij Bruil aan bod. Dat vinden we erg belangrijk binnen Bruil. Een aantal documenten worden nog ingevuld, zodat ik de indiensttreding verder kan verzorgen. Hiermee zorgen we ervoor dat een nieuwe medewerker met een warm gevoel direct kan beginnen op zijn/haar eerste werkdag.

Morgen weer een nieuwe dag! 

Snel mijn telefoon checken, ik heb nog twee gemiste oproepen. Even terugbellen. Een vraag van een teamleider over een uitzendkracht die hij graag wil overnemen en een dienstverband bij Bruil wil aanbieden. We nemen dit samen door en ik zal met het uitzendbureau de mogelijkheden bespreken. Ik check mijn agenda voor morgen en klap met voldoening mijn laptop dicht; morgen weer een nieuwe dag!

Al meer dan een jaar ben ik trots dat ik deze functie als Recruiter elke dag mag oppakken binnen Bruil. Dit doe ik met veel plezier, enthousiasme en betrokkenheid. Lastig (maar met een goed doel) om deze functie voor een aantal maanden los te laten. Wie geeft mij het gevoel dat het goed wordt overgenomen? Word jij onze Interim Recruiter?

Terug naar overzicht